Nastavlja se obnova Grebengrada, stiže još 100.000 kuna od Ministarstva kulture Foto: Grad Novi Marof

Nastavlja se obnova Grebengrada, stiže još 100.000 kuna od Ministarstva kulture

VV | 11.8.2022. u 17:26h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo kulture i medija kroz program javnih potreba u kulturi za 2022. godinu osigurat će Gradu Novom Marofu 100.000 kuna za program zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara, za građevinsku sanaciju utvrde Grebengrad, izvijestili su iz Grada Novog Marofa.

Nastavak je to višegodišnje temeljite obnove Grebengrada u koju se ulažu sredstva Grada Novog Marofa i Ministarstva kulture i medija. Dosad je za obnovu jedne od prepoznatljivih kulturno-povijesnih lokacija na ovom području Ministarstvo kulture u prošloj godini već dodijelilo 400.000 kuna, a sufinanciranje se nastavlja i ove. U obnovu i Grad Novi Marof ulaže vlastita sredstva.

- Hvala Ministarstvu kulture i djelatnicima Konzervatorskog odjela u Varaždinu na pomoći. Nakon nekoliko godina obnove sad se može vidjeti vrh najveće srednjovjekovne utvrde na sjeveru Hrvatske, napuštene u 17. stoljeću. Mi ju sad vraćamo u život. I u sljedećim godinama će se postupno ulagati u obnovu utvrde, kopat će se niže i javnosti će se polako otkrivati cijela utvrda – najavio je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.