Nastavlja se izgradnja javne rasvjete u Novom Marofu, ulaže se još 1,2 milijuna kuna

VV | 30.3.2021. u 20:08h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U Novom Marofu se nastavlja izgradnja javne rasvjete, a riječ je o drugoj fazi izgradnje na području Štuka. Ugovor kojim se ulaže još 1,2 milijuna kuna potpisali su gradonačelnik Siniša Jenkač te predstavnici zajednice ponuditelja, Miljenko Hacek, prokurist Cotra d.o.o., i Danijel Tomašek, direktor Kabel-mont d.o.o.

Radovi, čija je ukupna vrijednost 1.191.833,36 kuna s PDV-om, trebali bi biti realizirana u sljedeća četiri mjeseca.

Izgradnja javne rasvjete u Novom Marofu provodi se u nekoliko faza, a ovim ugovorom definirani su radovi druge faze.

Gradonačelnik ističe da će se kroz kompletan Štuk provući nova podzemna rasvjeta i postaviti kandelabri, a postavljaju se i cijevi za budući širokopojasni Internet.

- Svi svi oni koji će biti zainteresirani da provuku svoje kablove, moći će to u dogovoru s nama učiniti. To definitivno diže na višu razinu i osvijetljenost ulica, ali i estetiku. Tu je i sama kvaliteta i prvenstveno smanjenje troškova električne energije. Daleko se smanjuje i samo održavanje koje nas jako puno košta. Mi trenutno imamo između 2500 i 2700 lampi na području Novog Marofa pa održavanje nije jeftino - naglasio je Jenkač.

Gradonačelnik je najavio i nove projekte javne rasvjete.

- Od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dobili smo 350.000 kuna pa ćemo uskoro raspisati nabavu i kompletno zamijeniti rasvjetna tijela, od rotora na južnom ulazu u Novi Marof pa do Knauf Insulationa, s nekoliko punktova unutar samog Novog Marofa gdje su postavljeni kandelabri - najavio je Jenkač.

novi_marof_rasvjeta_1.JPG

novi_marof_rasvjeta_2.JPG

novi_marof_ugovor_stuk_1.JPG