Nakon koronakrize, kreće isplata "uskrsnica" za korisnike iz općine Gornji Kneginec Foto: VV arhiva / ilustracija

Nakon koronakrize, kreće isplata "uskrsnica" za korisnike iz općine Gornji Kneginec

Varaždinske vijesti | 3.6.2020. u 18:50h | Objavljeno u Našim krajem

Zbog mjera preventive i sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, isplata jednokratne novčane pomoći povodom Uskrsa svim umirovljenicima, nezaposlenima i korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja općine Gornji Kneginec bila je odgođena.

No, kako su se stekli uvjeti, odnosno ukinute su pojedine mjere donesene sa ciljem sprječavanja širenja zaraze, iz Općine najavljuju da će se isplata jednokratne naknade u iznosu od 150 kuna održati prema sljedećem rasporedu:

Utorak, 16. lipnja
• 9:30-14:30 sati, prostorija u prizemlju KNEKOM-a Gornji Kneginec
- cijelo naselje Kneginec Gornji, dio naselja Varaždinbreg - ulice Mostečka i Mozdernjak

Srijeda, 17. lipnja
• od 9:30-11:30 sati, prostorije društvenog doma Kneginec Donji
- cijelo naselje Kneginec Donji
• od 12:30-14:30 sati, prostorije vatrogasnog doma na Haliću
- dio naselja Varaždinbreg - ulice Halić i Banjščina

Četvrtak, 18. lipnja
• od 9:30-12:00 sati, prostorije društvenog doma Turčin
- cijelo naselje Turčin, dio naselja Varaždinbreg - ulice Dugi Vrh i Mali Vrh
• od 13:00-14:30 sati, prostorije društvenog doma Lužan Biškupečki
- cijelo naselje Lužan Biškupečki, dio naselja Varaždinbreg - ulice Koradovica i Glavić

Jednokratne novčane pomoći isplatit će se sljedećim korisnicima:

1. Umirovljenicima koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Gornji Kneginec. Pritom se umirovljenicima smatraju korisnici starosnih, prijevremenih starosnih mirovina i obiteljskih mirovina, korisnici invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad, a korisnici nisu u radnom odnosu, korisnici invalidskih mirovina zbog profesionalne nesposobnosti, a nalaze se u radnom odnosu, te korisnici mirovina priznatih uz primjenu međunarodnih ugovora. Isplata će se izvršiti na temelju odreska o isplaćenoj mirovini/opskrbnini u 2020. godini te uvida u osobnu iskaznicu.

2. Korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Varaždin koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Gornji Kneginec. Isplata će se izvršiti na temelju potvrde Centra za socijalnu skrb Varaždin kojom se potvrđuje da je obitelj, odnosno samac, korisnik zajamčene minimalne naknade te uvida u osobnu iskaznicu. Potvrda ne smije biti starija 60 (šezdeset) dana od dana isplate jednokratne novčane pomoći.

3. Nezaposlenim osobama temeljem potvrde Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koje imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Gornji Kneginec. Isplata će se izvršiti na temelju potvrde Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ne starije od 60 (šezdeset) dana od dana isplate jednokratne novčane pomoći te uvida u osobnu iskaznicu.