Načelnik Sračinca: "Nisam dozvolio odvoženje drvne građe onima koji je preprodaju"

MGA/VV | 14.5.2020. u 12:55h | Objavljeno u Našim krajem

Iz dvorišta OŠ Sračinec uklanjaju se sva stabla koja su neposredna opasnost po život, doznajemo u ovoj školi.

- Nakon zadnje oluje na školskom dvorištu srušila su se tri stabala i na svu sreću u tom trenutku nije bilo nikoga na dvorištu. Imali smo samo materijalnu štetu jer je bila srušena ograda škole - ukazuje Lidija Valec, ravnateljica OŠ Sračinec.

Stoga je zamolila Općinu Sračinec za pomoć u otklanjanju opasnih stabala.
- Neka stabla su bila nagnuta i prijetila da će se srušiti na prometnicu uz školu, dio na ogradu i na samu školu. Iskoristili smo vrijeme kad nema učenika kako bi uklonili stabla, koja su dovodila u opasnost učenike, zaposlenike, roditelje, odnosno sve one koji koriste školsko dvorište - napominje ravnateljica ukazujući na to da je kao odgovorna osoba obavezna brinuti se za sigurnost učenika, učitelja, djelatnika i svih onih koji se nalaze u školi i na školskom dvorištu.

Iako postoje navodi da stabla srušena bez znanja školskog odbora i Varaždinske županije, te da su završila kod nekolicine osoba, kao i prilikom uklanjanja starih stabala zbog projekta Velika graba u središtu naselja, ravnateljica naglašava da je u školi sve napravljeno prema propisima i zakonskim odredbama.

- Nakon čišćenja dvorišta, a kada dođe vrijeme sadnje, u dogovoru s Općinom i stručnim savjetodavnim službama započet ćemo s uređenje dvorišta - najavljuje ravnateljica.
Načelnik Općine Božidar Novoselac također ističe da su u središtu naselja posjećena stara i dotrajala stabla. Pritom je, kaže, socijalno ugroženim obiteljima omogućio da raščiste teren i sami odvezu borovinu te je iskoriste za ogrjev napominjući da nije dozvolio odvoženje drvne građe onima koji je preprodaju. 

I dok načelnik ističe kako su se u akciju uključili i članovi braniteljske udruge iz Sračinca, kojima je također ustupljena drvna masa, kritični mještanin podiže kaznenu prijavu protiv odgovornih u školi i onih u čijem se dvorištu našla posječena drvna građa.

Označeno u
Galerija slika