Načelnik Šamec čestitao vatrogascima: "I danas vatrogasci pokazuju svoju humanost" Foto: Ilustracija/Arhiva Općina Trnovec Bartolovečki

Načelnik Šamec čestitao vatrogascima: "I danas vatrogasci pokazuju svoju humanost"

VV | 4.5.2020. u 19:12h | Objavljeno u Našim krajem

 Povodom Svjetskog dana vatrogasaca i blagdana svetog Florijana, načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec uputio je čestitku svim članovima Vatrogasne zajednice Općine Trnovec Bartolovečki i dobrovoljnih vatrogasnih društava Trnovec, Bartolovec, Štefanec, Šemovec i Zamlaka.

– Vatrogasci su oni koji nesebično i požrtvovno obavljaju iznimno odgovornu i tešku zadaću. Svakodnevno pokazuju altruizam, rade za opće dobro, pomažu bližnjima. To je još jednom potvrđeno i u ovo vrijeme epidemije koronavirusa kada su vatrogasci, kao dio sustava civilne zaštite, odradili i odrađuju veliku zadaću u zaštiti stanovništva. Kao i uvijek spremno su prihvatili svoj dio, sve do pomoći i brige za najstarije mještane koji su najugroženiji od ove bolesti, i nisu dopustili da ostanu zaboravljeni. Još jednom pokazuju svoju humanost – ističe načelnik Šamec.

– Vatrogasci su uvijek prvi kada treba pomoći na čemu im zahvaljujem. A općinska uprava je tu da u okviru svojih mogućnosti pomogne vatrogascima brigom za njihove potrebe kako bi ljudstvom i tehnikom u svakom trenutku bili spremni djelovati. Vatrogaskinjama i vatrogascima čestitam njihov dan, uz želju da bude što manje potrebe za intervencijama – poručuje načelnik Općine Trnovec Bartolovečki.