Načelnik Franjo Vrbanić najavio velike projekte Velikog Bukovca u 2021. godini

VV | 16.12.2020. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem

Proračun Općine Veliki Bukovec u 20201. godini iznosit će 10.217.955 kuna. Prijedlog proračuna prihvaćen je na ovotjednoj sjednici Općinskog vijeća

- U proračunu za iduću godinu predviđen je 1,1 milijun kuna za rekonstrukciju zgrade Osnovne škole Veliki Bukovec, 1,24 milijuna kuna za izgradnju rotora na raskrižju Dravske i Kolarove ulice u Velikom Bukovcu, 1,95 milijuna kuna za rekonstrukciju mosta preko rijeke Plitvice u Dubovici te milijun kuna za rekonstrukciju šumske prometne infrastrukture - naglasio je između ostalog načelnik Franjo Vrbanić.

Uz proračun izglasan je i Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2021. godini koji iznosi 4,8 milijuna kuna. Uz već spomenute ceste i most, njime je predviđeno i 160.000 kuna za ogradu na groblju u velikom Bukovcu te 150.000 kuna za proširenje sustava javne rasvjete od mlinskog mosta do mosta na rijeci Bednji.

Sredstva za socijalnu skrb u Općini Veliku Bukovec u 2021. godini previđena su u iznosu od 127.000 kuna.

Za sport je predviđeno 477.000 kuna, a utrošit će se za rad sportskih udruga, ŠNK Poljoprivrednik iz Kapele Podravske, ŠRK Linjak i NK Bukovčan iz Velikog Bukovca te Karate klub Okinawa iz Malog Bukovca, zatim za pokroviteljstvo sportskih natjecanja te za izgradnju malonogometnog igrališta u Kapeli Podravskoj, projekt vrijedan više od 350 tisuća kuna.

Također, u proračunu nisu zaboravljena sredstva za rad udruge te Crvenog križa.

- Imamo stabilne izvore financiranja proračunu budući da imamo stabilno gospodarstvo odnosno gotovo punu zapošljivost u našoj općini. Treba istaknuti i plan od 1,8 milijuna kuna na prihodovnoj strani za tri EU projekta koje moramo imati u proračunu kako bi se mogli prijaviti na natječaj po njegovom raspisivanju u idućoj godini - naglasio je načelniku nakon čega je proračun za iduću godinu prihvaćen jednoglasno.

Dodao je i kako je za predškolski odgoj osigurano više od 400 tisuća kuna od čega 350 tisuća kuna za rad Dječjeg vrtića Krijesnica – Podružnica Veliki Bukovec.

Što se tiče školstva i dalje će se sufinancirati prijevoz učenika, nabavka radnih bilježnica, stipendije za učenike osnovnih škola kao i stipendije za studente.

Na sjednici Općinskog vijeća prihvaćeni su Analiza stanja sustav civilne zaštite Općine Veliki Bukovec za 2020. i Plan razvoja civilne zaštite za 2021. U Analizi je zaključeno da Općina Veliki Bukovec kontinuirano ulaže u civilnu zaštitu kroz ljudske i materijalne resurse te da je ulaganjem, edukacijom i uvježbavanjem snaga civilne zaštite unaprijedila postojeću razinu spremnosti u odgovoru na moguće prijetnje i rizike, što je vidljivo u aktualnoj epidemiji bolesti Covid-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2.

- Ove je godine, nažalost, civilna zaštita imala jako puno posla, no odradili smo sve zadaće. Ovdje svakako moram pohvaliti djelatnice Općine na izdavanju propusnica prilikom prvog lockdowna te vatrogasce koji su odradili sve potrebne ophodnje u to vrijeme - zaključio je načelnik.

veliki_bukovec_vijece_prosinac_2020_1.JPG

veliki_bukovec_vijece_prosinac_2020_3.JPG

veliki_bukovec_vijece_prosinac_2020_4.JPG

veliki_bukovec_vijece_prosinac_2020_5.JPG

veliki_bukovec_vijece_prosinac_2020_6.JPG

veliki_bukovec_vijece_prosinac_2020_7.JPG

veliki_bukovec_vijece_prosinac_2020_8.JPG