Na Sjeveru Zagorja u 2022. godini ostvareno preko 6.500 turističkih noćenja

VV | 10.1.2023. u 13:09h | Objavljeno u Našim krajem

Turistička zajednica područja Sjever Zagorja u srijedu 28. prosinca održala je 2. godišnju Skupštinu na kojoj je jednoglasno prihvaćen Program rada Turističke zajednice područja Sjever Zagorja za 2023. godinu u iznosu od 78.970,00 eura te je iznesen kratki rezime turističkih rezultata. Domaćin 2. Skupštine TZP Sjever Zagorja bila je Općina Vinica. Direktorica TZP Sjever Zagorja Mirjana Koledić i Predsjednik Mirko Korotaj zahvalili su svima prisutnima na podršci i turističkoj aktivnosti koju su pokazali tokom godine, zajednički okupljeni oko iste ideje, a to je održivi razvoj turizma na području Sjevera Zagorja. Obzirom da je riječ o novoosnovanoj turističkoj zajednici, TZP Sjever Zagorja u operativno kraćem vremenskom razdoblju uspjela ostvariti značajan napredak u svim turističkim segmentima.

  • Turistički rezultati

Na području Sjevera Zagorja do 31.10.2022. godine ostvareno ukupno 2.303 dolaska te čak 6.507 turističkih noćenja, što je za 1.531 noćenje više nego u istom razdoblju 2021. godine.

  • Realizirani projekti

Ukupno 4 realizirana projekta za koje su dodijeljena bespovratna sredstva:

  1. Advent na Sjeveru Zagorja, ukupna vrijednost projekta: 87.540,00 kuna
  2. Uspostava mreže informativno-edukacijskih ploča na području TZP Sjever Zagorja, ukupna vrijednost projekta: 126.000,00 kuna
  3. Nabava pametnih solarnih klupa, ukupna vrijednost projekta: 84.780,00 kuna
  4. Priprema materijala za uspostavu Internet stranice TZP Sjever Zagorja  na platformi Croatia hr., ukupna vrijednost projekta: 51.450,00 kuna.
  • Promocija i marketing

Turistička zajednica područja Sjever Zagorja po prvi je puta sudjelovala u programu Špancirfesta 2022. u Varaždinu

Turistička zajednica područja Sjever Zagorja po prvi je puta sudjelovala i promovirala svoje područje na Danima Hrvatskog turizma u Šibeniku

Turistička zajednica područja Sjever Zagorja bila je aktivni sudionik na Konferenciji „Turizam malih gradova“ u Ludbregu s temom: „ Kada hoteli i masovni turizam nisu opcija“

Turistička zajednica područja Sjever Zagorja sudjelovala je na eno-gastro rekreacijskoj manifestaciji Wine & Walk Ludbreg na kojoj su po prvi puta predstavljeni vrhunski vinari s područja Sjevera Zagorja.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci