Na planinarskoj stazi od Žganog vina do gornjih Črnih mlaka stigle nove atrakcije

VV | 12.5.2021. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

Svi planinari i izletnici koji se za uspon do vrha Ivančice odluče trasom od Žganog vina preko Mrzljaka, grobeka i Črnih mlaka, na svom će se pohodu susresti s neobičnim čuvarima staze.

Najprije će ih na predjelu između Mrzljaka i grobeka dočekati ogromni bumbar; malo dalje, prema Črnim mlakama, srest će povelikog puža s kućicom koji je „krenuo“ nizbrdo, a tu negdje će se, oči u oči, susresti i s neraspoloženom sovom.

A na kraju, kod gornjih Črnih mlaka, kao što i priliči svakoj mlaki, dočekatće ih povelika – žaba.

Cijela ova nesvakidašnja planinarska fauna stilizirana je u panjevima zatečenim na licu mjesta i rad je ivanečkih umjetnikaDarija Horbeca (kiparenje motorom pilom!) i Duška Prašnjaka, koji su skulpture izradili želeći razveseliti posjetitelje i Ivančicu obogatiti novom turističkom atrakcijom.

Obojica su članovi HPD-a Ivančica i ovo je njihov prilog svom društvu i svojoj planini. Kako najavljuju, ovo je tek početak, pa se samo možemo nadati da će nas na stazi uskoro dočekati još koji zanimljivstanovnik Ivančice.

Proljepšanje vremena i dolazak proljeća članovi HPD-a Ivančica iskoristili su i za postavljanje nove planinarske ploče dobrodošlice.

Osmislio ju je član HPD-a Damjan Zbodulja, a na uređenju temelja i njenu podizanju angažirali su se i predsjednik Borislav Kušen te kolege planinari Ranko Zbodulja i Mirko Ribić.

Galerija slika