Na javnim radovima u Trnovcu Bartolovečkom zaposleno devetero nezaposlenih osoba Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Na javnim radovima u Trnovcu Bartolovečkom zaposleno devetero nezaposlenih osoba

Varaždinske vijesti | 6.6.2017. u 16:28h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Općina Trnovec Bartolovečki, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalnim uredom Varaždin, osigurala je privremeno zaposlenje za šestero dugotrajno nezaposlenih osoba s područja općine.

Radi se o privremenom zapošljavanju putem javnih radova u trajanju od šest mjeseci. Privremeno zaposleni obavljat će javne radove na poslovima uređenja zelenih površina te dvaju groblja u općini. Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec ističe da je, zahvaljujući dobroj i kvalitetnoj suradnji s HZZ-om, osigurano privremeno stjecanje prihoda osobama kojima je to u ovom trenutku zaista potrebno.

– I ove smo godine, kao i prethodnih, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, omogućili da dio dugotrajno nezaposlenih osoba s područja općine dobije priliku da svojim radom zarade određeni dio sredstava za život. Pomažući dugotrajno nezaposlenima, radimo i na uređenju okoliša jer će upravo oni raditi na tim poslovima. Javni radovi započinju ovih dana i uskoro će se rezultati njihovog rada vidjeti na izgledu javnih površina – kaže načelnik Šamec.