Mještanima Poljane Biškupečke novo igralište od 165 tisuća kuna

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.7.2018. u 12:58h | Objavljeno u Našim krajem

Završeni su radovi na obnavljanju igrališta pored Doma u Poljani Biškupečkoj u vrijednosti od 165 tisuća kuna koje je danas obišao gradonačelnik grada Varaždina Ivan Čehok sa zamjenikom Zlatanom Avarom i članom gradskog vijeća Denisom Mladenovićem i suradnicima.

Tim je povodom istaknuo da su im prigradska naselja isto tako bitna kao i centar grada te najavio početak radova na igralištu u Jalkovcu u vrijednosti od 130 tisuća kuna. Dodao je da se time neće završiti već će se nastaviti obnavljati igrališta i po ostalim prigradskim naseljima.

- Ići ćemo i u obnovu dječjih igrališta te urediti igralište za košarku u Hrašćici, ali i igralište kod sportske dvorane u Graberju. Nažalost, dugi se niz godina nije vodila briga o prigradskim naseljima, a nama su ona podjednako važna - rekao je Čehok, dodajući da i ta naselja imaju svoje manifestacije kao recimo Sportske igre u Poljani Biškupečkoj te ih koriste klubovi i udruge građana kao što je slučaj u Jalkovcu.

- Svi će doći na red. Moram istaknuti da u jednoj godini ne možemo nadoknaditi ono što se pet godina nije radilo, ali vidite da ne zaboravljamo te prigradske mjesne odbore i naselja. Sad s Aglomeracijom će proći kanalizacijska kolektorska mreža kroz ta naselja, usput će se napraviti i ostala potrebna infrastruktura od optičkih kabela za brzi internet, kolnika te pješačko-biciklističkih staza gdje je potrebno pa će u tri godine mještani tih jugozapadnih dijelova grada u koje spada Črnec, Poljana, Jalkovec, Gojanec, dio Biškupca i Zbelava imati isti standard kao i središte grada - zaključio je Čehok.

Predstavnik mjesnog odbora Poljana Biškupečka, Franjo Puškadija zahvalio je gradonačelniku i gradu te najavio još novih sadržaja u mjesnom odboru namijenjenih prvenstveno mlađim generacijama.

Označeno u