Mještani Visokog danas muku muče sa snijegom i vjetrom koji stvara zapuhe

J.Š./Varaždinske vijesti | 27.2.2018. u 12:05h | Objavljeno u Našim krajem

Da vjetar pravi najveći problem pa se čišćenje snijega pretvara u "Sizifov posao", uvjerili su se i stanovnici općine Visoko koji danas od najranijih sati otkopavaju svoje prilaze i čiste dvorišta, a na lokalnim cestama dežura nekoliko ralica i bager kako bi cestu prema ostatku županije učinili, koliko-toliko, prohodnom.

Kako kaže načelnik općine, Dragutin Mateković, županijska cesta ŽC 2175 Breznica –Križevci koja prolazi centrom općine slabo je prohodna te je on, budući da mu je uz načelnički posao primarni posao vožnja autobusa, jedva prošao redovnom linijom prema Gornjoj Rijeci.

- Dok sam se vraćao iz Gornje Rijeke opet sam naišao na zatrpanu cestu pa sam u mjestu Sudovec od 5 do 7 sati čekao da se ona opet raščisti kako bi mogao proći prema Visokom – rekao je Mateković.

Naime, visoki nanosi snijega stvaraju se na svim lokalnim cestama koja spajaju naselja općine pa mnogi stanovnici općine čak danas nisu mogli ni na posao.

Što se županijske ceste tiče, najgore je na području Čanjeva tako da su redovne radničke linije ujutro otežano prolazile, odnosno moralo se čekati raščišćavanje ceste kako bi se moglo proći dalje. Jučer je autobus koji prevozi školsku djecu na tom dijelu ostao zatrpana u snijegu pa je škola za sada odgođena.

ŽUC-ova služba je dežurna na terenu, nekoliko je mještana općine s njihove strane isto angažirano, a kako kaže načelnik dok se jedno područje očisti, za to vrijeme se na drugom kraju opet složi nanos snijega i tako stalno u krug.

- Imamo i utovarivač snijega jer same ralice nisu dovoljne. Tu je i jedan bager. Dakle, angažirana je sva moguća mehanizacija i ljudska snaga – zaključio je načelnik, dodajući da se nada da će se uskoro stanje smiriti jer dok god vjetar puše sve je uzaludan posao.

Označeno u