Ministarstvo kulture i medija s 30.000 eura nastavlja podršku projektu obnove utvrde Grebengrad

vv | 13.3.2024. u 08:50h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Novi Marof još je jednom ostvario sufinanciranje u iznosu od 30.000 eura za nastavak obnove utvrde Grebengrad. Naime, Ministarstvo kulture i medija donijelo je odluku o dodijeli gotovo 22,7 milijuna eura za 577 programa zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara, a među njima se našao i onaj novomarofski.

Resorno Ministarstvo na ovaj način nastavlja podupirati višegodišnje radove na sanaciji Grebengrada, a na odličnoj suradnji zahvalio je i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

- Prošle godine ostvarili smo potporu u iznosu od 20.000 eura, ove godine ona je narasla na 30.000. Zahvaljujemo Ministarstvu koje nastavlja podupirati projekt sanacije jedne od najprepoznatljivijih kulturno-povijesnih lokacija u ovom dijelu Hrvatske. Već godinama ulažemo značajna sredstva s ciljem očuvanja njezinog osnovnog oblika, da bi nakon završetka radova zasjala u punome sjaju. Kada završimo sa svim poslovima, Novi Marof, ali i cijela sjeverozapadna Hrvatska, dobit će novi atraktivni turistički i kulturni sadržaj, koji će biti mamac velikom broju posjetitelja - istaknuo je gradonačelnik Jenkač.

Grad Novi Marof na godišnjoj razini u projekt obnove grebengradske utvrde ulaže više od 70.000 eura.

Ali to nisu jedini novci koji putem ovog poziva Ministarstva kulture i medija dolaze u Novi Marof. Naime, Ministarstvo je odobrilo i 15.000 eura za konzervatorsko-restauratorske radove na dvorcu Erdödy koji se nalazi u bolničkom kompleksu Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Opće bolnice Varaždina u Novom Marofu.

foto_novi_marof_grebengrad_2-20240313.jpg

foto_novi_marof_grebengrad_3-20240313.jpg