Međuopćinsko natjecanje vatrogasaca i vatrogasne mladeži Petrijanca, Cestice, Vinice i Maruševca

VV | 8.9.2021. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

Vatrogasna zajednica općine Vinica 5. rujna bila je organizator, a DVD Vratno Donje domaćin 7. međuopćinskog natjecanja vatrogasaca i vatrogasne mladeži vatrogasnih zajednica općina Cestica, Petrijanec, Vinica i Maruševec.

Natjecanje se održalo na igralištu NK Vinica, a nakon intoniranja državne i vatrogasne himne prisutne je pozdravio predsjednik VZO Vinica Ivica Lazar, dok je samo natjecanje otvorio načelnik Općine Vinica dr.sc Branimir Štimec, prof., uz prisustvo načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja, načelnika Općine Petrijanec Željka Posavca i načelnika Općine Maruševec Maria Klapše, župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka te predsjednika i zapovjednika vatrogasnih zajednica općina.

S vježbama su krenuli najmlađi kojih je ukupno nastupilo petnaest ekipa. U muškoj kategoriji pomlatka od 6-12 godina najbolji su bili članovi DVD-a Maruševec, drugo mjesto osvojilu su članovi DVD-a Vratno Donje, a treće mjesto pripalo je DVD-u Babinec, dok su u ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojile članice DVD-a Donje Ladanje, drugo mjesto osvojile članice DVD-a Maruševec, a treće mjesto pripalo je DVD-u Vinica. U kategoriji mladeži (12-16 godina) nastupalo je šest ekipa, a pobjedu je odnio DVD Maruševec ispred DVD-a Donje Ladnje, dok je DVD Gradišće osvojio treće mjesto.

Kod seniora je nastupilo ukupno devetnaest ekipa u tri kategorije. Od trinaest muških „A“ ekipa pobjedu su odnijeli vatrogasci DVD-a Virje Križovljansko ispred DVD-a družbinec i DVD-a Vinica. U kategoriji „muški B“ prvo mjesto pripalo je DVD-u Lovrečan Dubrava, drugo DVD-u Vinica, a treće DVD-u Babinec. Kod žena najbolje su bile vatrogaskinje iz Virja Križovljanskog ispred kolegica iz Vinice.

Rezultati su se ujedno bodovali i za Općinsko natjecanje VZO Vinica pa su kod muškog pomlatka prvo mjesto osvojili DVD Vratno Donje 1, drugo DVD Vratno Donje 2, a treće DVD Gornje Ladanje. Kod ženskog pomlatka prvo mjesto osvojile su članice DVD-a Vinica. DVD Vratno Donje osvojio je prvo mjesto u kategoriji mladež muška, a u kategoriji žena A prvo mjesto osvojile su članice DVD-a Vinica. U „najjačoj“ kategoriji muški „A“ prvi su bili članovi DVD-a Vinica, drugi DVD-a Vratno Donje, a treći DVD Gornje Ladanje. U muškoj „B“ kategoriji prvo mjesto osvojili su DVD Vinica.

Za regularnost natjecanja brinuli su suci: Zdravko Kukec, Josip Beli, Filip Vrbanec, Tomica Zrinski, Zvezdan Korotaj i Davorin Habunek te kontrolor natjecanja Ivan Ivančan.

Ovakav vid natjecanja pokazatelj je veoma dobre suradnje između četiri vatrogasne zajednice, a realiziran je s ciljem povezivanja susjednih vatrogasnih društava i promocije vatrogastva među stanovništvom, posebno mladima te razvijanje prijateljstva i pozitivnog natjecateljskog duha.

Vinica_1.jpg

Vinica_2.jpg

Vinica_3.jpg