MARUŠEVEC Stižu borbena vozila i vojna oprema, održat će se i mimohod branitelja Foto: Ilustracija/Arhiva VV

MARUŠEVEC Stižu borbena vozila i vojna oprema, održat će se i mimohod branitelja

VV | 29.4.2022. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je prošlog tjedna održan bogati središnji dio obilježavanja Dana Općine Maruševec i blagdana svetog Jurja, zaštitnika Župe Maruševec, u završnom dijelu proslave ove subote 30. travnja u Maruševcu od 9 sati na prostoru ispred zgrade Općine Maruševec održat će se izložba taktičko-tehničkog zbora opreme i tehnike iz sastava 2. oklopno-mehanizirane bojne "Pume“, u sastavu Gardijske oklopno mehanizirane brigade Oružanih snaga Republike Hrvatske, kao i oprema postrojbi MUP-a.

Tom će prilikom u Maruševec stići vojnici, vojna oprema i borbena oklopna vozila Oružanih snaga RH, a građani će od 9 do 14 sati moći razgledavati i vatrogasna vozila i opremu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Maruševec, kao i popularnog presretača i druga vozila PU varaždinske, zajedno sa opremom kojom se Hrvatska policija služi u svakodnevnom radu.

U sklopu obilježavanja 25. godišnjice djelovanja Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – podružnice Maruševec organiziran je mimohod udruga branitelja od Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec do Župne crkve svetog Jurja, gdje će u 11 sati biti služena Sveta misa za sve poginule i preminule hrvatske branitelje. Nakon svete mise, u dvorani općinske zgrade bit će održana svečana sjednica podružnice Udruge.

Finalni dio proslave Dana Općine Maruševec su 19. po redu Dani folklora u Maruševcu, za sve ljubitelje hrvatske folkorne umjetnosti i kulturne baštine. Dobro posjećena manifestacija ove je godine organizirana u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, a kroz program koji čuva izvornost i autentičnog narodnog plesa, pjesme i glazbe nastupiti će sve sekcije Kulturno-umjetničkog društva Klaruš iz Maruševca, ujedno i organizatora manifestacije, zajedno s gostima iz Varaždinskog folklornog ansambla.