Martijanec: Vrtić vrijedan 9,3 milijuna kuna graditi će tvrtka MIPCRO d.o.o. iz Ivanca

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.2.2019. u 19:37h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Općine Martijanec Dražen Levak popisao je s odabranim izvođačem radova ugovor o gradnji dječjeg vrtića u Martijancu.

Vrtić vrijedan 9,3 milijuna kuna graditi će tvrtka MIPCRO d.o.o. iz Ivanca, po sistemu ključ u ruke. Od ukupne cijene izgradnje prvog općinskog dječjeg vrtića u Martijancu, nešto manje od 7,5 milijuna kuna osigurala je Vlada Republike Hrvatske iz Programa ruralnog razvoja, podmjere 7.4, dok će se ostatak namaknuti iz općinskog proračuna.

– Napokon smo korak do izgradnje dugo očekivanog dječjeg vrtića, što je sjajna novost nakon stalnog očekivanja, a bez realizacije. Mogli smo se osloniti na privatne inicijative za otvaranje dječjeg vrtića, međutim vjerujemo da je općinski vrtić najbolje rješenje. Privatni investitor jednog dana može donijeti odluku da mu dječji vrtić iz bilo kojeg razloga više ne treba ili ga ne želi pa ga zatvoriti, a mi tu ne bismo mogli ništa i opet bismo bili na početku, odnosno djeca iz Martijanca bi ponovno morala u vrtić odlaziti u susjedne općine. S općinskim vrtićem sigurni smo u predškolski odgoj mnogih budućih generacija u Martijancu, što je u skladu s našim zacrtanim ciljem o obrazovanju kao općinskom prioritetu – rekao je načelnik Općine Martijanec, Dražen Levak.

Ponuda ivanečke tvrtke odabrana je između pet ponuditelja, potpisan je ugovor i završetak radova se očekuje 20 mjeseci nakon početka gradnje.