Manifestacija "Uskrs u Ivancu" u gradskom parku Ivanec

vv | 21.3.2024. u 08:40h | Objavljeno u Našim krajem

Tradicionalna manifestacija "Uskrs u Ivancu" u velikom će se gradskom parku održati i ove godine i to uoči Cvjetnice, u subotu, 23. ožujka.

I ovoga puta ovoj će se velikoj uskrsnoj manifestaciji, koju Grad Ivanec organizira dugi niz godina, pridružiti mališani iz dječjih vrtića Ivančice i Bambi, brojne udruge, školske zadruge, OPG-ovi, Turistička zajednica i drugi, a dobro došli su i svi ostali zainteresirani koji žele biti dio zajedničkog uskrsnog slavlja svih generacija.

Kako bi se dogovorile organizacijske i provedbene pojedinosti, u Poduzetničkom inkubatoru Ivanec održan je sastanak predstavnika gradske uprave s predstavnicima dječjih vrtića, gradskih udruga, školskih zadruga i ostalim sudionicima. Pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ljiljana Risek tom ih je prilikom upoznala s planiranim hodogramom, nakon čega su dogovoreni organizacijski detalji te razmotreni prijedlozi nazočnih o tome kako uskrsne dane u Ivancu uljepšati nekim novim sadržajima.

Sastanku su nazočile i Irena Kresonja, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i imovinu, Jelena Cuković, voditeljica Odsjeka za redarstvo i komunalno gospodarstvo i Ana Jagetić, viša stručna suradnica za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti. Ukratko, gradske udruge i ove će godine na štandovima izložiti uskrsne delicije tradicionalne zagorske kuhinje, pisanice, razne ručne radove, ukrase i suvenire itd. Dio izlagača prikazat će svoje stvaralaštvo vezano uz moderni doživljaj Uskrsa.

Mališani dječjih vrtića bojat će velike pisanice, zabavljati se uz niz prigodnih igara pod vodstvom Uskrsnog zeca i Uskrsne zečice te pisanicama okititi ukrasno grmlje i stabalca u parku. I strani radnici katoličke vjeroispovijesti zaposleni u ivanečkim poduzećima pozvani su da se pridruže, bilo bi zanimljivo vidjeti i prezentaciju njihovih uskrsnih običaja i delicija.

Sudjelovanje na priredbi Uskrs u Ivancu potvrdili su brojni izlagači i sudionici, uz napomenu da su dobro došli svi koji se žele pridružiti uskrsnom slavlju. Zainteresirani za sudjelovanje mogu se javiti višoj stručnoj suradnici za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Ani Jagetić, tel. 091 44 04 804 ili 492-876 (042).

U slučaju lošeg vremena, datum održavanja manifestacije će se pomaknuti, no o tome će i sudionici i javnost biti obaviješteni na vrijeme.