Mališani iz Vidovca u sklopu projekta "Pokretom do učenja" posjetili štićenike Kuće sv. Franje u Vugrovcu

Varaždinske vijesti | 11.5.2019. u 15:25h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi Udruge za promicanje aktivnog i zdravog života ELI, iz Vidovca, u subotu, 4. svibnja, posjetili su Vugrovec i Zagreb. U sklopu projekta „Pokretom do učenja“ posjetili su Kuću sv. Franje za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Vugrovcu kraj Zagreba. S djecom su proveli nezaboravno
prijepodne uz radionice igre i plesa. Radionice je provela voditeljica projekta, profesorica Verica Ozmec, uz sudjelovanje svih članica. Prikazane su aktivnosti i različite vrste pokreta, a korisnici radionica imali su priliku naučiti pokrete kroz ples i plesati kroz učenje.

Ideja čitavog projekta je promicanje učenja i zdravog stila života kroz pokrete i plesnu aktivnost. Zajedno su naučili nove korake i ponešto o zdravim navikama života, a također i uživali u programu koji su im priredili štićenici Kuće sv. Franje.

"Iz toga susreta svi su izašli oplemenjeni jednostavnošću, otvorenošću i primjerima prave hrabrosti te pozitivnog stava prema životu. Djeci su donijeli i prigodne darove razmišljajući unaprijed kako bi ih razveselili. Možemo reći da je sve u tome susretu bilo darovano", ističu organizatori događanja.

Označeno u