Mali grad za veliki razvoj: Ludbreg dobiva bazene, autokamp i bike kamp te elektranu Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Mali grad za veliki razvoj: Ludbreg dobiva bazene, autokamp i bike kamp te elektranu

VV | 18.1.2021. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem

Dva lockdowna, ograničenje kretanja i brojne druge neprilike koje su stigle s pandemijom utjecale su i na jedinice lokalne samouprave. Mjeseci strpljivosti, ali i iščekivanja krajem prošle godine pretvoreni su u realne brojke. Tako je proračun za 2021. godinu Grada Ludbrega nešto manji od prošlogodišnjeg, a radi se o 56 milijuna kuna. Najveći dio sredstava kao i do sad utrošit će se na razvojne projekte, od komunalnih pa do onih turističkih, među kojima valja izdvojiti gradnju bazena i BIKE parka.

Tu je i umjetna trava na nogometnom stadionu Podravina, igralište za košarku i odbojku na Podravini s obzirom na to da bi se umjetnom travom uništilo postojeće igralište za košarku i rukomet.

- Trebalo bi biti gotovo igralište u Hrastovskom pokraj nogometnog igrališta, jedno multifunkcijsko igralište za puno sportova. Isto tako planirali smo i 1. fazu uređenja društvenog doma u Selniku i pretvaranje u jednu dvoranu za borilačke sportove. Planiramo i rekonstrukciju kino dvorane. S obzirom na to da će energetska obnova te zgrade biti gotova do ožujka, započeli bismo odmah i s rekonstrukcijom same kino dvorane kako bi se napokon taj prostor osuvremenio i prilagodio našim potrebama. Nadamo se i potpori Ministarstva kulture i medija za obnovu kino opreme kako bi nastavili tradiciju prikazivanja kino filmova – kaže ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić...

 Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u