Ludbreški izviđači na planinarskom pohodu od Drenovca do Kalnika Foto: Grad Ludbreg

Ludbreški izviđači na planinarskom pohodu od Drenovca do Kalnika

Varaždinske vijesti | 24.4.2023. u 19:41h | Objavljeno u Našim krajem

Polaznici tečaja za mlade izviđačke voditelje Odreda izviđača Ludbreg bili su ove subote, 22. travnja, na izviđačko-planinarskom pohodu od Drenovca do Kalnika, s usponom na najviši vrh Kalnika – Vranilec, visok 643 metra.

- Ova generacija izviđača zbog epidemioloških razloga prošlih godina, s iznimkom ljetnog logorovanja i ekspedicije, nije smjela putovati i provoditi izviđačke pohode radi upoznavanja šireg zavičaja, nacionalnih parkova i parkova prirode Hrvatske. Mladim izviđačkim voditeljima na tečaju ovo je stoga bio prvi zajednički izviđačko-planinarski izlet u planinu pa i samim time poseban doživljaj. U voditeljsko dijelu programa učili su vođenje grupe u prirodi uz kartu i planinarske oznake, o čuvanju prirode i vlastitoj sigurnosti, te upoznali nama najbližu planinu i njene znamenitosti - napomenuli su iz Grada Ludbrega.

Tijekom proljeća, svi će izviđači s voditeljima još posjetiti Ravnu goru sa 694 m - Trakošćan i Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje, s usponom na najviši vrh Japetić, 879 m, a u povratku i otići u Samobor.