Ludbreg: Uvodi se vremensko ograničenje korištenja parkirališnih mjesta? Foto: Martin Novosel

Ludbreg: Uvodi se vremensko ograničenje korištenja parkirališnih mjesta?

VV | 3.4.2023. u 19:08h | Objavljeno u Našim krajem

Poznato je da je parkiranje na području Grada Ludbrega odnedavno besplatno, no pristigle su već brojne reakcije i prijedlozi građani kako kvalitetnije regulirati ovu prometnu situaciju obzirom da su parkirališta puna već od ranih jutarnjih sati.

Takva situacija onemogućuje one koji su došli obaviti neki posao u banci, pošti, knjižnici, ljekarni ili bilo kojem drugom odredištu za koje imaju potrebu kraće vrijeme parkirati vozilo u ulicama Ivana Gundulića, Matije Gupca ili Trgu Svetog Trojstva.

– Tako razmatramo na sjednici gradskog vijeća koja je u planu za kraj travnja predložiti odluku kojom ćemo odrediti vremensku dužinu korištenja parkirališnih mjesta. Situaciju bi kontrolirao komunalni, odnosno prometni redar. Zahvaljujemo i ovim putem građanima koji nam iznose svoje prijedloge, rješenja za pravedniji sustav korištenja parkirališnih mjesta. Proteklih smo godina značajno uložili u parkirališnu infrastrukturu i vjerujem da zajedničkim radom možemo doći do kvalitetnih rješenja za sve – pojašnjava gradonačelnik Dubravko Bilić.