Lepoglava uvela mjere zaštite od zaraze; privremeno se zatvara i Gradska knjižnica

Napisao/la: MGA/VV -

U cilju prevencije širenja virusa COVID – 19 na području Grada Lepoglave, a prema preporukama iz Odluke Stožera civilne zaštite Varaždinske županije o provođenju mjera zaštite od korona virusa prilikom okupljanja građana na području Varaždinske županije, nalaže se i preporuča sljedeće za razdoblje do 30.03.2020. godine:

1.) Na području Grada Lepoglava odgađaju se sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, na kojem se očekuje dolazak više od 100 osoba, a preporuča se otkazati sva ostala okupljanja, manifestacije, sportska natjecanja, treninzi, predstave, kulturne priredbe i ostali javne skupovi.
2.) Nalaže se privremeno zatvaranje Gradske knjižnice Ivana Belostenca Lepoglava.
3.) Nalaže se privremeno zatvaranje Dječjeg vrtića LEPOGLAVA, uz osiguravanje dežurstava u vrtiću i mogućnost smještaja korisnika Dječjeg vrtića za roditelje koji nemaju alternative za brigu od djeci.
4.) Nalaže se privremeno zatvaranje društvenih domova, prostora udruga civilnih društava, kao i prostora koje udruge koriste za redovne aktivnosti.
5.) Preventivno se zatvaraju svi sportski objekti, dvorane, sportski tereni i igrališta na području Grada Lepoglave.
6.) Preporuča se odvijanje sprovoda samo u krugu najuže obitelji.
7.) Preporuča se odvijanje vjenčanja samo u krugu najuže obitelji.
8.) Gradska uprava Grada Lepoglave ograničava rad sa strankama, a kontakt će biti moguć putem telefona, pošte ili e-maila. U iznimnim situacijama, kada je zbog zadanih rokova u određenom roku potrebno predati pismeno Gradu Lepoglavi, pisarnica Grada Lepoglave će isto zaprimiti.
9.) Dužnosnici i službenici gradske uprave Grada Lepoglave dužni su se pridržavati preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina i predmeta, provjetravanja radnog prostora te isto preporučiti i građanima / strankama sa kojima su u komunikaciji.
10.) Preporučuje se svim građanima Grada Lepoglave da, što manje moguće, koriste usluge fizičkog dolaska u Dom zdravlja Lepoglava radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze.
11.) Mole se građani Grada Lepoglave koji su od 1. ožujka 2020. godine boravili u virusom zahvaćenim područjima, da postupe savjesno i odgovorno te da se, u skladu s preporukama struke, telefonskim putem jave dežurnom epidemiologu i postupaju po naputku.

U slučaju pojave zdravstvenih smetnji respiratornog sustava (kašalj, grlobolja i povišena temperatura) ne odlaziti u zdravstvene ustanove nenajavljeno, nego prethodno telefonski kontaktirati svog liječnika obiteljske medicine, koji će se po potrebi konzultirati s epidemiologom. Potrebno je dati podatke o tijeku bolesti i navesti svoje kretanje unatrag 14 dana, ako se radi o boravku u nekoj od zemalja s pojavom epidemije.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.