Lepoglava po broju zaraženih na četvrtom mjestu u Županiji, od sutra gradska uprava radi u timovima Foto: Ilustracija/Grad Lepoglava

Lepoglava po broju zaraženih na četvrtom mjestu u Županiji, od sutra gradska uprava radi u timovima

VV | 22.10.2020. u 14:48h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

- Tijekom ovog mjeseca, do 20. listopada, prema službenim podacima Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, na području Grada Lepoglave evidentirane su 21 zaražena osoba, što nas svrstava na visoko, četvrto mjesto po broju zaraženih koronavirusom u Varaždinskoj županiji - objavljeno je na stranicama Grada Lepoglave.

Ovi podaci potvrdili su dosadašnje sumnje o lošijoj epidemiološkoj situaciji na širem gradskom području zbog čega je Grad Lepoglava odlučio uvesti nove mjere prevencije širenja koronavirusom u nadležnosti u kojoj to može.

- Apeliramo na građane da budu krajnje oprezni i dosljedno primjenjuju sve službeno objavljene preporuke i mjere zaštite i samozaštite. Posebno ističemo važnost suzdržavanja od nepotrebnih okupljanja u zatvorenim prostorima i raznih proslava koje se mogu izbjeći. Prilikom čekanja u redovima ispred ustanova i trgovina potrebno je držati dovoljan razmak, a u takvim situacijama preporučuje se korištenje maske i na otvorenom - poručuju.

Gradska će uprava, uslijed nepovoljne epidemiološke situacije, od petka, 23. listopada promijeniti protokol postupanja s građanima, a sve s ciljem prevencije širenja zaraze kao i brigom za zdravlje svih građana.

- Ponovno se ustrojava rad u timovima tako da će jedan tim raditi od kuće, a drugi kontaktno kao i dosad. Ovime nastojimo prevenirati mogućnost zatvaranja gradske uprave zbog možebitnog proboja virusa među službenicima i dužnosnicima Grada Lepoglave. Kontakt s građanima smanjit će se tako što će ulaz u zgradu gradske uprave biti omogućen samo uz korištenje zvonca na ulazu i zbog hitnih i neodgodivih razloga. Za sve druge upite, građani se upućuju da iste rješavaju i dogovaraju telefonskim putem i elektroničkom poštom na koje će službenici redovito odgovarati. Prilikom ulaska u zgradu gradske uprave obavezno je korištenje maski te sredstava za dezinfekciju. Ulazi se jedan po jedan, održava se stalni razmak od dva metra, službenik će građanima izmjeriti temperaturu te ih zapisati u evidenciju dolazaka. Ovakvo postupanje primjenjivat će se do daljnjega, a eventualne nove mjere i preporuke donosit će se ovisno o epidemiološkoj situaciji i uputama nadležnog stožera Civilne zaštite ili Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Molimo građane da najozbiljnije shvate preporuke i mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i ostanu odgovorni - poručuju iz Grada Lepoglave.

Označeno u