Poveznica između građana i Grada: Škvarić se sastao s predsjednicima mjesnih odbora Foto: Grad Lepoglava

Poveznica između građana i Grada: Škvarić se sastao s predsjednicima mjesnih odbora

Grad Lepoglava/vv | 31.7.2023. u 14:32h | Objavljeno u Našim krajem

Škvarić je predsjednicima mjesnih odbora uručio gradske mobitele radi bolje povezanosti

Nakon provedenih izbora za vijeća mjesnih odbora Grada Lepoglave i održanih konstituirajućih sjednica gradonačelnik Marijan Škvarić održao je 29. srpnja sastanak s novoizabranim predsjednicima 11 gradskih mjesnih odbora.

- Mjesni odbori i vi kao njihovi predsjednici poveznica ste između građana i Grada. Od vas se očekuje da potrebe i zahtjeve građana kanalizirate prema Gradu kako bismo te potrebe uvrstili u gradske razvojne programe i pripremili projekte kojima ćemo ih, na zadovoljstvo građana, realizirati – istaknuo je Škvarić koji je okupljene predsjednike gradskih mjesnih odbora upoznao s provedenim aktivnostima i planovima uređenja i izgradnje komunalne infrastrukture.

large_lepoglava_gradonacelnik_predsjenici_mo_02.jpg

Istaknuo je pritom uspješno provedene sanacije klizišta, uređenje gotovo 10 kilometara nerazvrstanih cesta i sanaciju mosta Putine ne rijeci Bednji sredstvima, riječ je o 2.368.510 eura, koje je Grad Lepoglava osigurao na natječaju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije za sanaciju posljedica šteta od potresa na komunalnoj infrastrukturi.

- Nažalost, elementarne nepogode koje su u proteklom periodu pogodile područje Grada Lepoglave izazvale su nove štete na komunalnoj infrastrukturi. Prema procijeni riječ je o štetama u visini od oko dva milijuna eura za čiju sanaciju također očekujemo potporu s državne razine - obavijestio je predsjednike mjesnih odbora Škvarić.

Radi što bolje međusobne povezanosti s gradskim tijelima Škvarić je predsjednicima mjesnih odbora na korištenje uručio gradske mobitele.