Kreće druga faza TIC-a u Trakošćanu

Vv | 23.6.2024. u 11:41h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon realizirane I. faze izgradnje Turističko-informativnog centra u Trakošćanu, ovih je dana potpisan ugovor za realizaciju II. faze, odnosno nastavka ulaganja u vrijednosti od gotovo 21 tisuću eura. 

Podsjetimo, Turističko-informativni centar, koji će se nalaziti u prostorijama bivšeg mjesnog ureda u Trakošćanu, realizira se u svrhu dodatne promocije i razvoja turizma u čitavom bednjanskom kraju. Kako sama lokacija dvorca Trakošćan, ali i čitav bednjanski kraj, iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja, realizacija spomenutog centra ima veliku važnost za daljnji razvoj turizma. 
- Posjetitelji koji će doći u našu općinu moći će u Turističko-informativnom centru u Trakošćanu dobiti apsolutno sve informacije o Trakošćanu, biseru kontinentalnog turizma. Osim toga, u sklopu centra moći će se dobiti sve informacije o Općini Bednja, zanimljivostima, manifestacijama i festivalima te mjestima koje mogu razgledati i posjetiti – rekao je načelnik Općine Bednja Damir Poljak, koji ne sumnja da će Turističko-informativni centar doprinijeti još boljem razvoju turizma na cijelom bednjanskom području. 
A bednjanski kraj, osim Trakošćana, ima brojne "turističke adute". Od bogate gastronomije, autohtonih festivala, atrakcija i glazbe.
- Na ovaj ćemo način našim posjetiteljima prezentirati našu cjelokupnu ponudu na jednom mjestu – zaključio je Poljak.