Još jedan uspjeh male viničke "Vidre" Brunele Hrženjak

Varaždinske vijesti | 21.3.2017. u 09:19h | Objavljeno u Našim krajem

U Sportskom centru Višnjik u Zadru u subotu je održano Otvoreno regionalno prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom. Nastupilo je 93 plivača s invaliditetom iz 13 klubova iz Hrvatske i Slovenije.

Varaždinski Vidraš Nikola Kosec ujutro je plivao tri discipline - 50 metara leđno, 100 metara slobodno i 100 metara leđno, a poslijepodne 50 metara prsno i 50 metara slobodno.

Nastupom u subotu Vidre su potvrdile napredak u tehnici, motoričkim sposobnostima te mentalnoj zrelosti da natjecanje gledaju kao posebni trening kojim steču iskustvo te motivaciju i želju za daljnjim radom i napretkom.

- Iako smo zbog bolesti i ozljeda razmišljali o prolongiranju puta u Zadar, drago nam je da smo odlučili trud oko priprema za natjecanje Nikole Kosec i Brunele Hrženjak nagraditi odlaskom na prvenstvo. Tako je Nikola u kategoriji C21 isplivao tri zlata na 50 m slobodno, na 50 m delfin slobodno i 50 metara leđno, posebno se istaknuvši na 50 m slobodno, prilikom kojeg je dobio poziv u reprezentaciju plivača sa Down sindromom za Europsko prvenstvo za plivače sa Down sindromom koje se održava iduće godine u Italiji - izjavila je po povratku iz Zadra Višnja Bunić, prof. kineziologije i predsjednica PK Vidra iz Varaždina.

Vidra Brunela Hrženjak, svoj drugi nastup na 50 metara prsno popravila je za 17 sekundi, te je nagrađena medaljom za najmlađu najbolju plivačicu sa Down sindromom.

Načelnik Općine Marijan Kostanjevac tim je povodom uputio čestitke maloj viničkoj "vidri" Bruneli Hrženjak na još jednoj osvojenoj medalji te joj poželio još mnogo lijepih rezultata.