Još jedan slučaj smeća bačenog u okoliš – među pelenama bačene i medalje Foto: Grad Lepoglava

Još jedan slučaj smeća bačenog u okoliš – među pelenama bačene i medalje

Varaždinske vijesti | 28.2.2020. u 14:10h | Objavljeno u Našim krajem

Svako malo komunalne službe Grada Lepoglave zabilježe novi slučaj bacanja otpada u okoliš. Iz Grada Lepoglave ukazuju na posljednji takav slučaj, koji je zabilježen 24. veljače.

- Nepoznat netko bacio je otpad u zaštitnom cestovnom pojasu uz državnu cestu DC-35 u naselju Očura i to baš na području na kojem se nalazi tabla s upozorenjem o zabrani bacanja otpada. Bačen je miješani komunalni i krupni otpad – pelene, torbe, ambalaže od mlijeka i sokova, wc školjke, odjeća, jastuci pa čak i medalje pobjednika nogometnog Kupa za područje Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije 2016. godine, zatim medalje s turnira Zagorska zipka osvojena 2008. godine te s 43. Malonogometnog turnira Kutija šibica održanog 2013. godine - navode iz lepoglavske gradske uprave.

Iz Komunalnog redarstva Grada Lepoglave poručuju kako redovito provode kontrole bacanja otpada u okoliš te nastoje identificirati počinitelje što je u većini slučajeva vrlo teško. Naime, govorilo se o tome i na posljednjem sastanku čelnih ljudi Grada Lepoglave i predsjednika gradskih mjesnih odbora, česti su slučajevi da otpad na području Grada Lepoglave bacaju građani iz drugih sredina. Čine to najčešće bacajući ga neselektirano u spremnike na javnim površinama na području Grada ili uz cestu kojom prolaze.

- I u ovom će slučaju otpad zbrinuti Grad Lepoglava trošeći proračunska sredstva koja su se mogla upotrijebiti za financiranje nekih drugih aktivnosti. Odgovorne za bačeni otpad nastojat će se identificirati kako bi se protiv njih poduzele mjere propisane zakonom - poručuju iz Komunalnog redarstva Grada Lepoglave.

2020-02-24_lepoglava_otpad_1.jpg

2020-02-24_lepoglava_otpad_3.jpg

2020-02-24_lepoglava_otpad_2.jpg