JEROVEC Peti Memorijal Josip Solina i Josip Krtanjek: Pobjednik malonogometnog turnira ekipa 4MT

VV | 22.10.2023. u 17:20h | Objavljeno u Našim krajem

Mjesni odbor Jerovec i UDVDR Ogranak Ivanec, u suradnji s HVIDR-om Ivanec, organizirali su 5. memorijal sjećanja na Josipa Solinu i Josipa Krtanjeka, preminule hrvatske branitelje iz Jerovca i Tiglina. Memorijal je počeo komemorativnim skupom na groblju u Kamenici, gdje su im na posljednja počivališta položeni cvjetni aranžmani i zapaljene svijeće, a molitvu je predvodio vlč. Danijel Herceg, župnik župe Kamenica. Odavanju počasti nazočile su obitelji pokojnika, potom Marijana Breški, izaslanica ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade RH, Tome Medveda, Zdenko Đuras, izaslanik župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca, delegacije udruge veterana Puma i UDVDR Ogranaka Ivanec i Maruševec, ratni kolege Soline i Krtanjeka, rodbina, prijatelji i brojni drugi.

Uslijedila je svečanost otvaranja turnira u Jerovcu, koja se održala u prostora Društvenog doma. U ime organizatora obratio se predsjednik UDVDR RH Podružnice Varaždinske županije Ogranak Ivanec Ljudvek Cikač, koji je zahvalio svima na odazivu, izrazivši zadovoljstvo što je jedna 'mala' ideja Mjesnog odbora Jerovec Donji od prije nekoliko godina iznjedrila tako značajan događaj. Zdenko Đuras je prenio pozdrave župana Stričaka, pohvalio organizatore i sve koji su se odazvali, kazavši kako je vrijeme koje je pred nama, blagdani Svih svetih i Dan mrtvih dani, period u kojem se prisjećamo naših najdražih, pa tako i preminulih Josipa Soline i Josipa Krtanjeka, kao i svih poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, koji su, kao i pobjednički Domovinski rat, temelj hrvatske države. Marijana Breški prenijela je pozdrave ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade Tome Medveda, naglasivši uz ostalo, kako je velika važnost ovakvih događanja upravo u činjenici da se vrijednosti Domovinskog rata prenose na mlađe naraštaje. Zadovoljstvo velikim odazivom na memorijal, a posebno mladih, izrazio je i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, koji se prisjetio ratnih kolega Krtanjeka i Soline, rekavši i da se, na čvrstim temeljima pobjede u Domovinskom ratu, nikada ne smijemo umoriti u građenju bolje Hrvatske, te na kraju svoga obraćanja proglasio malonogometni turnir svečano otvorenim.

U sportskom dijelu sudjelovalo je šest ekipa, a pobjednik je 4 MT, koji je u finalnoj utakmici svladao Bedenec s 2:1. Treća je ekipa Jerovca, a četvrto mjesto zauzeo je NK Trakošćan. Najbolji strijelac turnira je Nikola Cerovčec iz ekipe Bedenec, sa 6 postignutih golova, dok je najboljim vratarom turnira proglašen Matija Šambar iz 4 MT. Ekipa 4 MT je osvojila prijelazni i pehar u trajno vlasništvo, pehare u trajno vlasništvu su primili Bedenec i Jerovec, plaketu za četvrto mjesto NK Trakošćan, a najstrijelac i najgolman nagrađeni su prigodnim, u staklu ugraviranim, statuama. Nagrade su, u ime organizatora, uručili Ljudvek Cikač, Darko Bregović, Marijan Vusić, Goran Cikač, Neven Gotal, Ivica Rudnički i Tomislav Plahtarić. Uz spomenute 4 ekipe, na turniru su sudjelovale još i Žarovnica i Željeznica. Turniru je, usprkos kiši koja je pratila njegov najveći dio, nazočilo više od 200 posjetitelja.

- Uz veliku zahvalu svim ekipama, upućujemo je i obiteljima preminulih kolega, velečasnom Danijelu Hercegu, sucima Nikoli Sedlaru i Nikoli Jeliću, ŽNS-u Varaždin, svim posjetiteljima i svima koji su na bilo koji način pomogli i omogućili da ovaj turnir zadrži tradicionalne vrijednosti i očuvanje sjećanja na naše, nakon Domovinskog rata preminule kolege - poručuju organizatori memorijala.

Josip Solina rodom je iz klenovničkog naselja Dubravec, zaselka Tiglin kod Jerovca, ratni je pripadnik 104. Brigade HV i 7. GBR Puma, a poginuo je 18.10.2000. u prometnoj nesreći na službenom zadatku. Josip Krtanjek rodom je iz Jerovca, ratni je pripadnik 7. Gardijske brigade Puma, a iznenada je preminuo 24. lipnja 2017. godine.