Jednoglasno usvojen proračun Općine Petrijanec za 2024. godinu

VV | 2.12.2023. u 13:01h | Objavljeno u Našim krajem

- Zajednički cilj svih vijećnika prisutnih na sjednici vijeća jest da Općina Petrijanec bude ugodno i poželjno mjesto za život i rad svih njenih stanovnika - rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec

Na 26. sjednici Općinskog vijeća Općine Petrijanec u petak 1. prosinca jednoglasno je usvojen Proračun Općine Petrijanec za 2024. godinu i projekcije za 2025. i 2026. godinu te je donijeta Odluka o izvršenju proračuna Općine Petrijanec za narednu godinu. Općinski vijećnici usvojili su i prijedloge Programa javnih potreba Općine Petrijanec za 2024. godinu, Program građenja komunalne infrastrukture i program održavanja komunalne infrastrukture na području Općine Petrijanec tijekom iduće godine.
Općinski Proračun za iduću godinu u iznosu od 7.641.000,00 EUR-a je proračun sa razvojnom i socijalnom komponentom koji osigurava nastavak započetih projekata, potiče razvoj predškolskog odgoja i školstva, brine o komunalnoj infrastrukturi, novim ulaganjima u sva naselja ali i održavanju objekata, izgradnji novih objekata kao što je vrtić te osigurava nesmetan rad udruga građana.

Detaljan uvid u Proračun za iduću godinu svi zainteresirani mogu ostvariti na općinskim internet stranicama na adresi www.petrijanec.hr

Vijeće je također donijelo i odluke vezane uz civilnu zaštitu, konkretno analizu stanja civilne zaštite na području Općine Petrijanec kao i plan razvoja civilne zaštite na području Općine Petrijanec te smjernice za organizaciju i razvoj civilne zaštite Općine Petrijanec.

Vijeće je raspravljalo i jednoglasno također donijelo i odluku o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak na području Općine Petrijanec te odluku o porezima. Važna odluka također jednoglasno donijeta je 3. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Petrijanec i Odluka o nabavi i financiranju inventara dječjeg vrtića u Petrijancu.

Također jednoglasno, donijeta je i odluka o imenovanju i protezanju pojedinih ulica u naselju Nova Ves Petrijanečka. Odredile su se tri nove ulice i to su Ulica Ivice Jovana, Vukovarska ulica i Novoveška Cesta.

- Zajednički cilj svih vijećnika prisutnih na sjednici vijeća jest da Općina Petrijanec bude ugodno i poželjno mjesto za život i rad svih njenih stanovnika. I u 2024. godini izdvajaju se sredstava za održavanje objekata i opreme komunalne infrastrukture, javne rasvjete, čistoće javnih površina, održavanje zelenih površina, groblja, igrališta i ostalih javnih površina. Dio sredstava izdvaja se i za tekuće i investicijsko održavanje društvenih domova, cesta i poljskih puteva. Nastavljamo s izgradnjom prometne infrastrukture, modernizacijom i asfaltiranjem cesta pješačkih i biciklističkih staza te ostale komunalne infrastrukture. U planu je projektiranje i izgradnja nekoliko cesta, nekoliko idejnih projekata za svako naselje u našoj općini. Želimo sačuvati okoliš koji nas okružuje, pa tako imamo odobrenih novih projekata u cilju nabavke novih spremnika za besplatno zbrinjavanje tekstila i novih kanti u parkovima i trgovima a isto ćemo postići odvozom velikog otpada i sanacijom divljih odlagališta otpada koji su nam također odobreni od strane Fonda za zaštitu okoliša. Osigurali smo sredstva za redovnu djelatnost Crvenog Križa, HGSS-a potpore našim vrijednim udrugama, stipendije učenika i studenata te naravno sufinanciranje predškolskog odgoja - rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.