JALŽABET Usvojen proračun za 2021. godinu, u planu izgradnja POS stanova Foto: Ilustracija/Arhiva VV

JALŽABET Usvojen proračun za 2021. godinu, u planu izgradnja POS stanova

VV | 2.1.2021. u 09:08h | Objavljeno u Našim krajem

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Jalžabet usvojen je proračun za 2021. godinu u vrijednosti 15,8 milijuna kuna. Načelnik Općine Mirko Magić je izjavio kako je proračun realan, dovoljno socijalan ali i razvojan.

Proračun prihvaćen jednoglasno

- U idućoj godini u Općini Jalžabet prvenstveno ćemo nastaviti s realizacijom projekata započetih u 2020. godini, a zatim krenuti u realizaciju novih - najavio je načelnik Magić.

Predsjednik Općinskog vijeća Josip Križanić je ustvrdio kako je proračun izglasan jednoglasno te je ponosan na ovakav proračun kojim se diže standard građana Općine, a želi i povećati prirodni prirast stanovništva.
Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća ove godine najavljeno je kako će se i u idućoj godini nastaviti s izgradnjom kanalizacije i pročistača te dovršiti sanacija crkve svete Elizabete u Jalžabetu i zgrade Općine Jalžabet. Od novih projekata, u planu je izgradnja Streličarskog doma za streličarski klub "Navaho” te izgradnja 11 stanova po modelu POS stanogradnje.

U proračunu Općine Jalžabet za iduću godinu predviđena su sredstva za sufinanciranje dječjeg vrtića, osnovne škole, stipendije za sve studente, porodiljne naknade, uskrsnice i božićnice za sve umirovljenike i osobe starije od 65 godina, poljoprivredni poticaji za poljoprivrednike te financijska sredstva za sve udruge, sportske klubove i vatrogasce.

Tko su dobitnici nagrada i priznanja?

Kako ove godine nije održana svečana sjednica povodom dana Općine zbog epidemiloških mjera, ovom prilikom su dodijeljene općinske nagrade. Nagradu za životno djelo dobila je Terezija Magić iz Novakovca za svoj doprinos u očuvanju narodnih običaja, pjesmi i plesova. Nagradu za doprinos ugledu Općine u zemlji i svijetu dodijeljena je Osnovnoj školi "Petar Zrinski” Jalžabet, a nagradu za iznimna postignuća u proteklom razdoblju Župnom crkvenom zboru Sveta Elizabeta iz Jalžabeta.

Podijeljena su i Priznanja za najljepše uređene okućnice i to Jeleni Horvat Mikulić, Ivani Horvat i Brigiti Kovačić i Priznanja za najljepše uređene balkone Štefaniji Piljak, Andreji Slavin i Aniti Kefelja.