JALŽABET Temeljem deset ugovora dodjeljeni poticaji za energetsku obnovu i kupovinu nekretnine

VV | 24.11.2023. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem
Načelnik Općine Jalžabet Rajko Solar potpisao je ovog tjedna ugovore vezane uz Javni natječaj za dodjelu poticaja za energetsku obnovu i kupnju nekretnina na području Općine Jalžabet, koji je objavljen 5. svibnja.
Poticaji se dodjeljuju osobama koje su nakon objave natječaja provele sljedeće aktivnosti:
1. energetska obnova nekretnine za stanovanje na području Općine Jalžabet
2. kupnja nekretnine za stanovanje na području Općine Jalžabet
Iznos poticaja za energetsku obnovu iznosi do 1.400,00 eura (100% opravdanih troškova), u slučaju ugradnje samo fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju u izoliranom ili mrežnom pogonu, poticaj iznosi 700,00 eura. Iznos poticaja za kupnju nekretnine iznosi do 1.400,00 eura (100% opravdanih troškova).
Na natječaj se prijavilo deset kućanstva te su 23. studenog u prostorijama Općine Jalžabet potpisani ugovori.
- Ovo je jedna od poticajnih mjera zadržavanja i doseljenja stanovništva koja se provodi već drugu godinu za redom.
Želimo naglasiti koliko nam je važno širenje našeg stanovništva te kvaliteta života u našoj Općini. Također, moramo napomenuti kako ćemo i dalje raditi na poticanju obnove i razvitka Općine Jalžabet - ističe načelnik Solar.
Natječaj je objavljen kao trajni poziv tj. dok se ne iskoriste sredstva predviđena Proračunom za 2023. godinu. Iz Općine stoga poručuju da je ostalo još raspoloživih sredstava te da će se prijave na natječaj i dalje obrađivati i odobravati redoslijedom zaprimanja sve dok se sredstva ne iskoriste.