Izgrađena prva faza nogostupa u Belskoj ulici u Tužnom Foto: Općina Vidovec

Izgrađena prva faza nogostupa u Belskoj ulici u Tužnom

Varaždinske vijesti | 27.12.2017. u 15:28h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Vidovec završila je s izgradnjom prve faze nogostupa u Belskoj ulici u naselju Tužno, za koju je izdvojeno ukupno 280.689,19 kuna uz sufinanciranje Županijske uprave za ceste u iznosu od 75 posto.

Prvom fazom izgrađeno je oko 300 metara nogostupa uz županijsku cestu ŽC 2061 na kojoj dosad nije bilo nogostupa te su se pješaci morali kretati kolnikom, što je predstavljalo veliku opasnost za sve sudionike u prometu, pa je na inicijativu općinskog načelnika Brune Hranića u drugoj polovici ove godine pokrenut projekt izgradnje nogostupa.

Druga faza predviđena je za proljeće 2018. godine i obuhvaća izgradnju 132 metara nogostupa te dva autobusna ugibališta. Vrijednost radova procijenjena je na 590.100,38 kuna, a projekt je već prijavljen na Poziv Ministarstva unutarnjih poslova za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa za 2018. godinu. Treća faza predviđena je do kraja 2018. godine čime će završiti projekt izgradnje ukupno 800 metara nogostupa u Belskoj ulici, vrijednosti oko milijun kuna.

- Izgradnjom nogostupa i autobusnih ugibališta u naselju Tužno nastojimo doprinijeti sigurnosti za sve mještane, posebice one najmlađe, a ulaganjem u bolju cestovnu infrastrukturu to će se sigurno i postići - istaknuo je načelnik Hranić.