Izaslanstvo SDP položilo vijenac i upalilo svijeće kod braniteljskog križa i na grobu hrvatskog branitelja Vlatka Imbrišića

Varaždinske vijesti | 28.5.2021. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Prije trideset i jednu godinu, 30. svibnja 1990. konstituiranjem Hrvatskog sabora započelo je novo razdoblje hrvatske povijesti, stvorena je suverena Republika Hrvatska.

Tim povodom delagacija SDP-a predvođena kandidatom za gradonačelnika Nevenom Bosiljem, gradskim vijećnikom i dragovoljcem Domovinskog rata Brunom Isterom i predsednikom Savjeta za ratne veterane SDP-a i zapovjednikom ratnog broda iz Domovinskog rata Slavkom Hercegom položila je vijenac i upalila lampaše kod braniteljskog križa i grobu poginulog hrvatskog branitelja Vlatka Imbrišića "Malog"koji je poginuo u Kukunjevcu na Pakračkom bojištu.

"Na ovaj način želimo odati počast svim hrabrim ženama i muškarcima koji su za slobodu koju danas imamo dali najvrjednije - svoj život Dan državnosti je i prigoda da se prisjetimo svih koji su na bilo koji način pridonijeli izgradnji i razvoju suvremene hrvatske države i našega Grada. Neka upravo njihova djela budu svima nama mjera i obrazac za budućnost "- rekao je tom prilikom Neven Bosilj čestitavši svim Varaždinkama i Varaždincima sretan Dan državnosti.

Označeno u