Izaslanstvo DVD-a Gačice i Organizacijskog odbora 7. memorijala Šešet/Cecelja posjetilo mjesto pogibije D. Šešeta

VV | 31.7.2022. u 16:30h | Objavljeno u Našim krajem

Izaslanstvo DVD-a Gačice i Organizacijskog odbora 7. memorijala Dražen Šešet / Ivica Cecelja posjetilo je šire područje Petrinje i Gline, te na spomen obilježjima odalo počast Draženu Šešetu i hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu na tom području.

vatrogasci_gacice_vidusevac_seset_22_4.jpg

Počast je najprije odana na spomen obilježju u Gređanima, udaljeno desetak metara od mjesta Draženove pogibije 8. kolovoza 1991. godine, a potom i u Gornjem Viduševcu kod Gline, na mjestu gdje se 21. korpus tzv. Vojske Krajine vojske, 9. kolovoza 1995. godine, predao hrvatskim snagama, čime je okončana Vojno-redarstvena operacija Oluja.

vatrogasci_gacice_vidusevac_seset_22_5.jpg

Zapisnik o predaji oko 5.000 vojnika s 15 tenkova, 13 teških topova i drugom mehanizacijom, potpisali su tada general Petar Stipetić i pukovnik srpske vojske Čedomir Bulat, koji je predao korpus i čestitao Hrvatskoj vojsci na pobjedi. Na kraju posjeta izaslanstvo se poklonilo i žrtvama na spomen obilježju u Petrinji, posvećeno svima koji su poginuli na Petrinjskom bojištu.

vatrogasci_gacice_vidusevac_seset_22_6.jpg

Podsjećamo, 7. memorijal Šešet / Cecelja održat će se 5. kolovoza u Margečanu i Gačicama, a to će, ujedno, biti i centralno obilježavanje Dana pobjede i dana hrvatskih branitelja na ivanečkom području, a kojeg organiziraju DVD Gačice, UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec, uz pokroviteljstvo Grada Novog Marofa.

vatrogasci_gacice_vidusevac_seset_22_3.jpg

vatrogasci_gacice_vidusevac_seset_22_2.jpg

drazen-seset_grom.jpg

ivica_cecelja_slika_104.jpg

Označeno u