Ivanečko naselje Lančić dobiva igralište za mali nogomet, rukomet, košarku, badminton i odbojku

MGA/Varaždinske vijesti | 4.8.2019. u 09:30h | Objavljeno u Našim krajem

Uvođenjem izvođača u posao, u utorak su, 30. srpnja, i službeno počeli teći rokovi izvođenja radova na gradnji sportskog igrališta u sklopu budućeg Rekreacijskog centra Lančić – Knapić kod Matišićevog bajera.

Gradit će se kombinirano igralište (asfaltirano) za mali nogomet, košarku, rukomet, odbojku i badminton. Investitor ovog projekta je Grad Ivanec, a izvođenje radova vrijednih 308.400 kuna je, temeljem provedenog postupka javne nabave, povjereno tvrtki Colas Hrvatska d.d. Buduće gradilište obišli su pročelnica gradskog Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marina Držaić, predstavnik Colasa Miljenko Vlahek kao voditelj gradilišta te Mario Herak, predstavnik Studija Nexar kao nadzornog tijela.

Početni zahvati u obuhvatu budućeg Rekreacijskog centra obavljeni su krajem 2017. i početkom 2018., kada su na površini od 3.000 m2 izvršeni opsežni zemljani radovi, nakon čega je teren ostavljen da se slegne. U skladu sa zacrtanim terminskim planom i najavama gradske uprave, sada slijedi gradnja velikog sportskog igrališta. Uz zemljane, betonske i asfalterske radove, postavit će se i zaštitne ograde iza golova, podići zaštitne mreže, a igralište će se opremiti golovima za rukomet/mali nogomet, konstrukcijama koševa za košarku, prijevoznim stalcima za odbojku te garniturama prijevoznog badmintona. Izvest će se i prateći elektro radovi, dok će se oznake na igralištu iscrtati po standardiziranim mjerama. U idućim fazama uredit će se i odbojkaško igralište na pijesku, boćalište, nadstrešnica i sanitarni čvor, šetnice i dr, dok će se bajer urediti za sportski ribolov i igre na vodi.

Projekt uređenja RC-a Lančić izradio je Studio Nexar iz Ivanca. Realizacija ovog projekta dat će snažan zamah daljnjem razvitku sportske rekreacije ne samo ovoga kraja (u sinergiji s energetskom obnovom društvenog doma Lančić – Knapić, koja je u tijeku i rezultirat će uređenjem prvorazrednog objekta za društveni život građana), već i šireg područja Ivanca, a sigurno je da će dati i vjetar u leđa razvoju budućih turističkih tokova u našemu kraju.

Označeno u