Građani pokrenuli online peticiju "NE kamenolomu na Ivančici"; Grad Ivanec: Nema pravnu snagu Foto: Ivica Kruhoberec

Građani pokrenuli online peticiju "NE kamenolomu na Ivančici"; Grad Ivanec: Nema pravnu snagu

vv | 29.7.2022. u 11:12h | Objavljeno u Našim krajem

Rezignirani odlukom da će se u blizini njihovih domova u Ivanečkoj Željeznici i Željeznici graditi kamenolom za eksploataciju tehničko-građevnog kamena Siljevec, građani su sami pokrenuli online peticiju "NE kamenolomu na Ivančici" te grupu na Facebooku istog naziva.

>> GRAĐANI PROTIV KAMENOLOMA "Ne želimo da Željeznica postane nova Očura - Očura je mrtva"

>> Habijan zatečen najavom otvaranja kamenoloma: "Ne kamenolomu i devastaciji Ivančice!"

- Potpišite ovu peticiju kojom se zahtjeva obustava svih poduzetih radnji za otvaranje "Kamenoloma" na predjelu Siljevec na obroncima Ivanščice - pozivaju organizatori.

1111111111111111111.jpg

Podsjetimo, kamenolom je planiran na području Općine Budinščina u Krapinsko-zagorskoj županiji, no bit će smješten blizu prvih kuća stanovnika ovog ivanečkog kraja. Mještani su zabrinuti - pitaju se kakva će im biti kvaliteta života te što će se dogoditi sa staništima i prirodnim ljepotama Ivančice.

Grad Ivanec: Takav vid peticije nema pravnu snagu

Iz Grada Ivanca upozoravaju kako peticija nema pravnu osnovu.

"Tijekom dana na pojedinim se portalima pojavila inicijativa za online potpisivanje peticije protiv kamenoloma u Siljevcu.

Ističemo da takav vid peticije nema formalno pravnu snagu te da se ne radi o peticiji koju je Grad Ivanec najavio i dogovorio na održanom Zboru građana u Ivanečkoj Željeznici, 27. srpnja, a o čemu smo detaljno izvijestili i na webu Grada Ivanca.

Grad Ivanec će peticiju pokrenuti nakon 15. kolovoza, a ona će biti protiv otvaranja kamenoloma Siljevec na području Općine Budinščina u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Grad će peticiju pokrenuti uz prethodnu suglasnost Gradskog vijeća Ivanec te uz podršku svih političkih opcija, a kako su predstavnici političkih stranaka i najavili na održanom zboru građana.

Riječ je o delikatnoj problematici o kojoj će se, prije sjednice Gradskog vijeća, raspraviti i na sjednici međustranačkog vijeća.

Peticija pokrenuta od strane Grada Ivanca provodit će se na cijelom administrativnom području, potpisi će se prikupljati na štandovima, a po principu kako se provodila i peticija protiv pripajanja ivanečkih vodovoda i Ivkom-voda d.o.o. Varkomu d.d. Varaždin i protiv dovoza komunalnog otpada iz Grada Varaždina i 12 okolnih gradova i općina Varaždinske županije u Jerovec", stoji u priopćenju gradske uprave.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci