Dovršava se Predarovićeva ulica u Ivancu i uređuje stajalište za školske autobuse Foto: Grad Ivanec

Dovršava se Predarovićeva ulica u Ivancu i uređuje stajalište za školske autobuse

Varaždinske vijesti | 23.7.2023. u 12:50h | Objavljeno u Našim krajem

U ulici je nova moderna gradska četvrt

Krajem prošlog tjedna započeli su radovi na drugoj fazi uređenja odvojka Ulice Petra Preradovića u Ivancu, od Osnovne škole Ivanec prema obilaznici.

Druga faza radova obuhvaća dovršetak ulice, a uredit će se manje parkiralište te okretište i stajalište za školske autobuse.

- Važno je istaknuti da po završetku započetih radova završava zahtjevan višegodišnji projekt uređenja i infrastrukturnog opremanja Ulice Petra Preradovića, a kojim je stvorena nova moderna gradska četvrt s velikim brojem stambenih, ali i poslovnih objekata - ističu iz Grada Ivanca.

Naime, preduvjeti za drugu fazu radova stvoreni su po završetku gradnje i uređenja skate i biciklističkog parka, a sa sada započetim radovima usklađuje se cjelovit projekt uređenja istočnog dijela Preradovićeve ulice i kompleksa između Osnovne škole i Dječjeg vrtića.

Vrijednost radova u drugoj fazi iznosi 198.500 eura, a temeljem provedenog postupka nabave radove izvodi Graditeljstvo Andrija Grabar.

ivanec_radovi_18072023_2.jpg

Planirano je da se do početka nove školske godine većina građevinskih radova završi.

Podsjetimo, u prvoj fazi radova sagrađena je prometnica i kolnik u punom profilu uz biciklistički i skate park, s nogostupima s obje strane ulice. Vrijednost radova iznosila je 465.000 kuna.

ivanec_radovi_18072023_1.jpg

Označeno u