IVANEC Novčane potpore umirovljenicima i osobama lošeg imovinskog stanja

Grad Ivanec/vv | 31.8.2023. u 11:21h | Objavljeno u Našim krajem

Grad isplaćuje potpore u visini od 40 eura, 27 eura i 14 eura

Sve umirovljenike s malim mirovinama te osobe lošeg imovinskog stanja iz ivanečke gradske uprave podsjećaju da do kraja ove godine mogu iskoristiti pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći, koje im Grad isplaćuje kao potporu zbog poskupljenja i inflacije.

- Jednokratne pomoći dosad je iskoristilo 767 građana. Stoga, ako dosad potporu niste iskoristili, svakako vas pozivamo da Gradu podnesete zahtjev za isplatu - priopćili su iz Grada.

Ovisno o visini primanja, Grad isplaćuje potpore u visini od 40 eura, 27 eura i 14 eura, a iznos koji vam pripada određuje se na sljedeći način:

1234.jpg

Podnositelji zahtjeva koji ostvaruju ukupno primanje veće od 400,00 eura ne mogu ostvariti pravo na jednokratnu novčanu pomoć.

Što trebate učiniti kako biste ostvarili potporu?

Trebate podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu i imovinu Grada Ivanca i priložiti sljedeće dokumente:

  • dokaz o visini primanja (potvrda o visini primanja, odnosno odrezak od mirovine ili potvrda o visini mirovinskih primanja, odnosno rješenje o mirovini ukoliko je podnositelj zahtjeva umirovljen tek prije podnošenja zahtjeva te nema u trenutku predaje zahtjeva evidentiranu isplatu mirovine)
  • presliku osobne iskaznice podnositelja zahtjeva
  • preslika računa podnositelja zahtjeva za isplatu novčane pomoći (IBAN).

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć može se ostvariti samo jednom tijekom kalendarske 2023. godine.