Ivanec dobio moderan gradski kvart, radovi vrijedni više od 2,7 milijuna kuna Foto: Grad Ivanec

Ivanec dobio moderan gradski kvart, radovi vrijedni više od 2,7 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 12.5.2022. u 12:09h | Objavljeno u Našim krajem

Polaganjem grubog i završnog asfaltnog sloja i iscrtavanjem kolnika propisanom horizontalnom signalizacijom, završeni su radovi na modernizaciji prometnica i prometnih površina u Preradovićevoj ulici, čiji je nositelj Grad Ivanec.

- Time je kraju proveden kompleksan projekt vrijedan više od 2,7 milijuna kuna, a kojim Grad prati iznimno dinamičnu investicijsku aktivnost u ovoj zoni. Nakon što je Grad ovdje proveo tzv. urbanu komasaciju te ovo, do prije nekoliko godina posve neaktivno i „mrtvo“ područje na atraktivnom poziciji otvorio za gradnju, građevinske aktivnosti ovdje su naprosto buknule, pa tako svjedočimo ubrzanoj gradnji individualnih stambenih i poslovnih objekata. U takve, intenzivirane aktivnosti, morao se uključiti i Grad na način da potrebe ulagača prati gradnjom adekvatne komunalne, cestovne i elektroenergetske infrastrukture - napomenuli su iz Grada Ivanca.

Finim asfaltnim slojem presvučena je glavna Preradovićeva ulica, koja je prethodno proširena na puni profil od 6 metara, a jednako tako i nogostupi s obje strane ceste.

Nadalje, završni sloj asfalta položen je i na sjeverni odvojak (prema SPAR-u i privatnim kućama) te na južni odvojak (bliže Osnovnoj školi), uz koje su također sagrađeni nogostupi.

Asfaltiran je i novi nogostup u zapadnom odvojku i spojen s postojećom šetnicom uz obilaznicu. U ovom odvojku cesta je proširena na puni profil, a završni asfaltni sloj bit će položen nakon što i na ovom dijelu bude izgrađena većina parcela. Radove na prometnicama obavila je Niskogradnja Huđek iz Petrijanca.

Iscrtani su i svi kolnici, a ono što još preostaje jest završnouređenje zelenih površina. Postavljeni su i svi predviđeni kandelabri i šahtovi za DTK, a nova javna rasvjeta stavljena je u funkciju. Ove radove obavio je Elektro Golub iz Horvatskog.

Grad je u međuvremenu raspisao postupak javne nabave za uređenje odvojka od Osnovne škole do državne ceste, gdje će se sagraditi prometnica u punom profilu s nogostupima.

ivanec_preradoviceva_12052022_1.jpeg

ivanec_preradoviceva_12052022_2.jpeg

ivanec_preradoviceva_12052022_3.jpeg

ivanec_preradoviceva_12052022_4.jpeg

ivanec_preradoviceva_12052022_5.jpeg

Označeno u