Ivančani doznali manje poznate priče i legende o svom gradu Foto: Boris Jagetić Daraboš

Ivančani doznali manje poznate priče i legende o svom gradu

Varaždinske vijesti | 17.1.2018. u 18:39h | Objavljeno u Našim krajem

U povodu obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, u nedjelju, 14. siječnja, i zainteresirani građani Ivanca pošli su u organizirani obilazak lokaliteta u užem gradskom centru u pratnji prof. Mirjane Bračko, licenciranog turističkog vodiča.

Turistički obilazak priređen je u sklopu projekta „Upoznaj svoju zemlju“ Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. Besplatni obilasci održani su ove godine u više od 40 gradova u kojima djeluju društva turističkih vodiča, odnosno članovi ZDTVH-a, a njima se pridružio i Ivanec.

Obilazak je započeo kod Gradske vijećnice, gdje je prof. Bračko nazočne podsjetila na okolnosti u kojima je došlo do međunarodnog priznanja Hrvatske. Sudionike je potom put vodio do Zadružnog i Vatrogasnog doma do Arnoldove ulice, a odatle u gradski park i na arheološki lokalitet Stari grad Ivanec. Uslijedio je obilazak crkve i župnog dvora, potom i zgrade prvog samoposluživanja, a turistički izlet ivanečkim centrom završio je posjetom Muzeju planinarstva i razgledavanjem izložbe mlade ivanečke umjetnice Tomislave Turčin. Izložbu je posjetiteljima predstavila povjesničarka umjetnosti i arheologinja Ivančica Peharda.

Prof. Bračko putem je iznosila više i manje poznate povijesne činjenice, priče i legende o svakom lokalitetu kod kojega bi se zastalo, a njezino je stručno izlaganje nadopunjeno i nekim saznanjima od strane samih sudionika pohoda. Sljedeći turistički obilazak u suradnji s Turističkom zajednicom grada Ivanca bit će, najavila je prof. Bračko, krajem veljače u povodu Dana turističkih vodiča, a ići će se putem nekadašnjih ivanečkih melina.

Ovo lijepo događanje podržala je Turistička zajednica grada Ivanca, čiji su predstavnici sudionicima podijelili promotivne materijale.

ivanec-turistički_obilazak_1.JPG

ivanec-turistički_obilazak_2.JPG

ivanec-turistički_obilazak_3.JPG

ivanec-turistički_obilazak_4.JPG

ivanec-turistički_obilazak_5.JPG

ivanec-turistički_obilazak_6.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci