Na današnje besplatno turističko vođenje se odazvao velik broj građana Foto: Krešimir Đurić

Varaždinci imali prigodu doznati nešto novo o svojem gradu na besplatnom turističkom vođenju

| 14.1.2018. u 16:23h | Objavljeno u Društvo

Danas su svi zainteresirani građani imali prilike doznati nešto novo i nepoznato o Varaždinu, povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, gdje je Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH), u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, organizirala projekt „Upoznaj svoju zemlju“. Riječ je o besplatnim turističkim vođenjima koja su se održavala danas u više od 40 hrvatskih gradova i lokacija u kojima djeluju društva turističkih vodiča, odnosno članovi ZDTVH-a.

- Dali smo jedan lijep doprinos našim građanima i građankama grada Varaždina da dodatno upoznaju naš grad i da se druže s nama. Ovo je jedan mali dio, a za dan turističkih vodiča koji će biti 24. veljače, opet ćemo imati jedno ovakvo druženje i svakako pozivamo naše građane diljem naše zemlje da nam se pridruže i svi su nam dobrodošli - rekla je Zorana Poljan, jedna od turističkih vodiča koji su vodili današnju akciju.

U Varaždinskoj županiji vođenja su se odvijala u Varaždinu, Varaždinskim Toplicama, Ivancu i u Ludbregu, a u Varaždinu je turističko vođenje krenulo sa Trga kralja Tomislava ispred Gradske vijećnice, gdje se okupio velik broj zainteresiranih građana. 

- Meni je nekako početna točka naš Stari Grad, ali danas smo krenuli sa Gradskom vijećnicom, a onda smo se podijelili na grupe i krenuli svojim putem kako svatko voli pokazati svoj grad. Ja sam živjela u nekim drugim zemljama, ali se uvijek rado vratim u svoj grad i pokazujem svoj grad i imamo puno razloga za to jer nam je povijest široka - zaključila je Poljan.