Isplata uskrsnica lepoglavskim umirovljenicima planira se za lipanj Foto: ilustracija

Isplata uskrsnica lepoglavskim umirovljenicima planira se za lipanj

Varaždinske vijesti | 17.5.2020. u 10:30h | Objavljeno u Našim krajem

Slijedom upita građana o tome kada će biti isplata uskrsnica, odgođena u travnju zbog epidemiološke situacije izazvane novim koronavirusom, Grad Lepoglava obavještava umirovljenike koji ostvaruju pravo na uskrsnicu da će isplata, bude li epidemiološka situacija to dozvolila, biti organizirana najvjerojatnije u lipnju. O točnom terminu isplate uskrsnica, čiji je iznos 200 kuna, građani će biti pravovremeno obaviješteni.

- Brinući o zdravlju građana, posebice starije životne dobi koji spadaju u rizičnu kategoriju, te poštujući mjere Stožera civilne zaštite, odgodili smo isplatu uskrsnica planiranu za travanj do daljnjega odnosno do poboljšanja epidemiološke situacije, a kako bi ih umirovljenici mogli podići bez da ugroze svoje zdravlje. S obzirom na trenutnu situaciju i popuštanje mjera vjerujemo kako će se u lipnju stvoriti odgovarajući uvjeti za nesmetanu isplatu uskrsnica kojima želimo pomoći umirovljenicima lošijeg socijalno-ekonomskog statusa. Žao nam je da se isplata nije mogla organizirati uoči Uskrsa no uvjeren sam da će ova uskrsnica, ili kako je neki u šali nazivaju virusnica, i sada pomoći našim umirovljenicima čija ekonomska situacija nije najbolja – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić podsjećajući da uz uskrsnicu umirovljenike lošijeg socijalnoekonomskog statusa u ovoj godini očekuje i božićnica odnosno gradska novčana pomoć u iznosu od 200 kuna.

Podsjećamo da pravo na uskrsnicu u iznosu od 200 kuna imaju umirovljenici s područja Grada Lepoglave čija mirovina je manja ili jednaka iznosu od 1.800 kuna. Budući da Grad Lepoglava ne raspolaže podacima o visini mirovina, a što je kriterij za isplatu uskrsnica, nije mogla biti organizirana isplata uskrsnica na neki drugi način već isključivo podizanjem uskrsnice u gradskoj upravi uz predočenje odreska posljednje mirovine.