Isplaćivanje zaostalih uskrsnica od 2. do 4. lipnja u prostorijama Općine Vinica Foto: Općina Vinica

Isplaćivanje zaostalih uskrsnica od 2. do 4. lipnja u prostorijama Općine Vinica

VV | 28.5.2020. u 17:33h | Objavljeno u Našim krajem

Obzirom na mjere koje su bile na snazi o suzbijanju virusa COVID -19, ove godine uskrsnice se nisu mogle isplaćivati u za to predviđeno vrijeme, tako da će se isplaćivati naknadno 2.- 4. lipnja 2020. godine.

Općina Vinica već tradicionalno godinama na temelju odluke načelnika Općine Vinica, a povodom uskrsnih blagdana, isplaćuje jednokratnu novčanu potporu umirovljenicima ukupnih mirovinskih primanja nižih od 1750 kuna.

Ove godine iznos potpore se povećava te na 200,00 kn. Pravo na isplatu potpore umirovljenici će ostvariti uz predočenje osobne iskaznice te zadnjeg odreska od mirovine ili izvoda s tekućeg računa iz kojeg je vidljiva uplata mirovinskih primanja koja ne smije prelaziti 1.750,00 kn.

Pravo na potporu moći će na temelju potvrde Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ostvariti i osobe starije od 50 godina koje se vode kao nezaposlene u evidenciji Zavoda, a nemaju primanja i nisu korisnici zajamčene minimalne naknade.

Potpore će se isplaćivati u prostorijama Općine Vinica od 2. do 4. lipnja 2020. (utorak, srijeda i četvrtak) u vremenu od 11 do 14 sati.