Idući tjedan počinje uređenje terena kod sportskog igrališta u Gačicama Foto: Grad Ivanec

Idući tjedan počinje uređenje terena kod sportskog igrališta u Gačicama

I.D./Varaždinske vijesti | 5.5.2016. u 08:08h | Objavljeno u Našim krajem

U suradnji Grada Ivanca i Komunalnog društva Ivkom idućeg tjedna počinju radovi na uređivanju velike površine kod mjesnog sportskog igrališta u Gačicama.

Kao što je uz sugestiju gradonačelnika Milorada Batinića dogovoreno još lani prilikom Zelene čistke na tom području, Ivkom će teškim strojem poravnati teren te ga nasipati s nekoliko kamiona zemlje za potrebe uređivanja travnatog dijela na kome će se urediti dječje igralište s nekoliko sprava (tobogan, ljuljačka i sl.).

Prema idejnom projektu koji je osmislila dipl. ing. hortikulture Mirjana Skroza, voditeljica Sektora komunalnih poslova u Ivkomu, pokraj sadašnje ograde parkirališta zasadit će se drvored od desetak javora (zasadit će se na oko 4 metra od ograde, kako ne bi zaklanjali uži kontaktni prostor igrališta i kako bi, kad se razrastu, pružali hladovinu posjetiteljima i sportašima za vrućih ljetnih dana). Uredit će se i prostor za parkiralište.

Detalji i obuhvat radova dogovoreni su na licu mjesta u utorak, kada su, uz Mirjanu Skroza, buduće radilište obišli dogradonačelnik Branko Putarek, zamjenica predsjednika Mjesnog odbora Gačice Ljubica Gužvinec, tajnik DVD-a Gačice Anđelko Brezovec i gradski komunalni redar Anđelko Posinjak. Tom se prilikom razgovaralo i o potrebi uklanjanja raznog otpada koje su na to mjesto ilegalno počeli odlagati mještani, a kojima je ujedno upućen poziv da prestanu s takvom praksom, to više što se već obavljaju pripreme za početak radova na toj površini.

- S pripremama smo počeli proteklih dana, kada smo odavde uklonili oko tri kubična metra najrazličitijeg komunalnog otpada, ali i razbijenog stakla, vreća s pelenama, metalnog otpada i sl. Dio toga otpada smjestili smo u reciklažno dvorište, a dio je odvezen na smetlište u Jerovec. Pošto na ovoj hrpi ima još otpada namijenjena reciklaži, i njega ćemo očistiti, ali apeliramo na mještane da ovo prestanu činiti – izjavila je M. Skroza.

Punu potporu akciji najavili su i mještani i vatrogasci, jer želja je i njih i braniteljskih udruga da se ovdašnji budući sportski centar uredi što ljepše i da se, u znak poštovanja, nazove po Draženu Šešetu, poginulom branitelju Domovinskog rata iz Gačica, pripadniku legendarnih Gromova.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci