I u Velikom Bukovcu podijelili novčane pomoći mladim roditeljima i studentima

| 23.12.2018. u 13:19h | Objavljeno u Našim krajem

Roditelji novorođenčadi te studenti s područja Općine Veliki Bukovec jučer su primili jednokratne novčane pomoći na prijemima koji su za njih organizirani uoči božićnih blagdana.

Jednokratne novčane pomoći u iznosu od 2.500 kuna po djetetu dobili su roditelji desetero djece s područja Općine Veliki Bukovec, rođene u ovoj godini. U 2018. godini preminulo je 24 ljudi što znači da Općina ima negativan prirodni prirast. Načelnik Općine, HSS-ov Franjo Vrbanić ističe da Općinska Uprava provodi nekoliko mjera kako bi se najmlađima i mladima olakšao život na tom području.

Općina financira smještaj u vrtiće, od jasličke do predškolske dobi, sa 700 kuna po djetetu. Mališani, i oni vrtićke i oni školske dobi, nedavno su primili darove, a tu je Općina sa financijskim sredstvima „uskočila“ i mjesnim odborima i udrugama za nabavku poklona – naglasio je Vrbanić dodajući kako su učenici prvog razreda osnovne škole prvi put dobili poklon paket od 250 kuna, a iduće godine financirat će se radne bilježnice osnovcima koji na to nemaju pravo prema socijalnom statusu.

Općina također sufinancira prijevoz učenika osnovne škole, a iduće godine jednokratnu novčanu naknadu dobit će i srednjoškolci te će tako sve dobne skupine djece i mladih biti pokrivene nekim oblikom pomoći – najavio je Vrbanić. Studenti, redoviti i oni izvanredni koji nisu u radnom odnosu, primili su „božićnice“ po tisuću kuna. Na to ima pravo 44 studenta i studentica s područja Općine Veliki Bukovec.

Svake je godine sve više studenata te je želja općinske uprave osigurati uvjete da barem dio njih ostane na području općine. U tom smjeru idu i nastojanja da se podigne poduzetnička klima kako bi mladi krenuli u poduzetništvo i dali doprinosu razvoju svojesredine – zaključio je načelnik uz najavu osiguranja sredstava u općinskom proračunu za iduću godinu, 60.000 kuna, za poduzetnike početnike, što je jedna od mjera poticanja razvoja poduzetništva, uz pomoć postojećim poduzetnicima te pomoć u promociji. 

Uz načelnika na podjeli je bila i predsjednica Općinskog vijeća Jasenak Zdelar. Svim okupljenima, ali i svim mještanima Općine, zaželjeli su čestit i blagoslovljen Božić te sretnu novu 2019. godinu.