HDZ upozorava na zaduženje Općine Jalžabet za 19 milijuna kuna

vv / hdz varaždinske županije | 27.12.2022. u 15:03h | Objavljeno u Našim krajem

- Dok su druge općine i gradovi svojim mještanima za iduću godinu osigurali razvojne proračune i projekte, koji će poboljšati njihove standarde života, Općina Jalžabet i načelnik iz redova Reformista mještanima općine kao božićni poklon pripremio je nepotrebno kreditno zaduženje od 19 milijuna kuna - ocjenjuju to u vijećnici HDZ-a u Općinskom vijeću Općine Jalžabet.

Zbog ovakvih odluka, vijećnici HDZ-a nisu podržali niti posljednji rebalans ovogodišnjeg proračuna, niti proračun za 2023. godinu. U nešto više od godine dana,  razročeno je i potrošeno 4,3 milijuna kuna, koje je na računu ostavila prethodna općinska vlast, smatraju da je ova vlast po znatno nižoj cijeni prodavala zemljište te smatraju da će odluka o zaduženju u narednom razdoblju predstavljati izuzetno veliki uteg i opasnost za općinu kojoj prema njihovom mišljenju prijeti i mogući bankrot.

Kako naglašavaju, ovo je prvi puta da se Općina zadužuje i to za iznos od čak 19 milijuna kuna.

-To vladajući opravdavaju dogradnjom vrtića i rekonstrukcijom nerazvrstanih prometnica, ali bez ikakvih planova, dokumentacije i projekata. U ovo izazovno vrijeme visoke inflacije te enormnih cijena energenata treba napraviti sve kako bi se pomoglo kako građanima tako i izloženim proizvodnim sektorima. Umjesto toga, načelnik je u proračunu prepolovio sredstva za - poljoprivrednike. Još gore su prošli poduzetnici i obrtnici - ukazuju vijećnici HDZ-a.

Kako naglašavaju, oštro se protive ovakvom rasipničkom ponašanju izvršne vlasti u Općini.

Označeno u