Gradonačelnik Dubravko Bilić i ministrica Gabrijela Žalac Foto: Grad Ludbreg

Gradu Ludbregu 150.000 kuna za izgradnju i opremanje dječjeg igrališta

I.D./Varaždinske vijesti | 15.4.2017. u 16:11h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ludbreg jedan je od potpisnika ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata po Programu podrške regionalnom razvoju održano je u Vinkovcima.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić napomenuo je da je riječ o projektu izgradnje i opremanja dječjeg igrališta prijavljenom prošle godine.

- Radi se o središnjem dječjem igralištu smještenom ispred Srednje škole Ludbreg, odnosno u nastavku sadašnjeg Fitness centra na otvorenom. Projekt je vrijedan petstotinjak tisuća kuna, a od Ministarstva smo dobili 150 tisuća kuna. Mogli smo i više, no odlučili su dati nam ovaj iznos. Drago nam je da smo na popisu gradova koji su prijavili, ali i dobili projekte za realizaciju. Zanimljivost dječjeg igrališta je da je koncipirano za svu djecu, uključujući i djecu s invaliditetom, omogućava im da se integriraju u igru. Nadam se da će nakon provedene javne nabave zaživjeti jedno novo, sigurno dječje igralište. Inače u Programu podrške regionalnom razvoju radi se o iznosu od 45 milijuna kuna koje Ministarstvo regionalnog razvoja izdvaja kroz ovu mjeru i još tridesetak milijuna kuna za sufinanciranje europskih projekata. Mi smo tu mjeru koristili i ranijih godina za naše projekte, koristiti ćemo ju i dalje. Očekujemo da bismo do početka svibnja trebali znati rezultate projekta kulturne baštine koji smo prijavili, a vrijedan je 18 milijuna kuna - pojasnio je gradonačelnik Bilić.

Spomenuta sredstva Programa usmjerena su na projekte koji doprinose poboljšanju dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture, vodeći pritom računa o promicanju jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti. Potpisivanju Ugovora u Vinkovcima nazočila je i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.