Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata, među njima i oni iz Varaždinske županije

Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata, među njima i oni iz Varaždinske županije Foto: ilustracija

U Vinkovcima je jučer održano svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata po Programu podrške regionalnom razvoju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Ugovori o sufinanciranju potpisani su za ukupno 134 projekta u vrijednosti od 45 milijuna kuna na područjima koja u razvoju zaostaju za nacionalnim prosjekom, a nisu stekla status potpomognutih područja. Program podrške regionalnom razvoju podržava razvoj lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

- Kako bismo nastavili pomagati održivosti razvoja lokalnih zajednica, ove smo godine osigurali dvostruko više sredstava nego prošle godine, za gospodarsku i socijalnu revitalizaciju i razvoj najslabije razvijenih područja Republike Hrvatske. Nemojmo stati na tome. Projekti koji su ostvarili sufinanciranje, ocijenjeni su kao dobri i potrebni projekti stoga se moramo potruditi iste i provesti do kraja te postići naš krajnji cilj – uravnoteženi regionalni razvoj - istaknula je, između ostalog, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, a također je ukazala i na brojne mogućnosti koje su na raspolaganju lokalnim zajednicama putem fondova Europske unije te pozvala korisnike da se jave na Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu.

S područja Varaždinske županije ugovori o sufinanciranju potpisani su za sljedeće projekte:
Općina Maruševec - modernizacija javne rasvjete na području općine Maruševec - 150.000,00
Općina Petrijanec - energetska obnova zgrade zdravstvene ambulante u Petrijancu - 200.000,00
Općina Veliki Bukovec - Kulturno-informativni centar Veliki Bukovec - 100.000,00
Općina Jalžabet - modernizacija nerazvrstanih cesta - 250.000,00
Grad Ivanec - nastavak gradnje Muzeja planinarstva - početak II. faze - 200.000,00
Varaždinska županija - obnova ovojnice zgrade Osnovne škole Novi Marof - 700.000,00
Općina Breznički Hum - igraonica za predškolsku djecu - 150.000,00
Grad Novi Marof - sanacija krova na društvenom domu u Podrutama i društvenom domu u Sudovcu - 150.000,00
Grad Lepoglava- energetski učinkovita i ekološka javna rasvjeta - 150.000,00
Općina Beretinec - komunalno opremanje Poduzetničke zone Beretinec  - 150.000,00
Općina Sračinec - izgradnja javne rasvjete u sklopu stambene zone "Gaj" - 100.000,00
Općina Sveti Ilija - uređenje društvenih domova - 350.000,00
Općina Klenovnik - rekonstrukcija i nadogradnja vatrogasnog doma - II. faza - 200.000,00
Općina Ljubešćica - izgradnja natkrivene pozornice i uređenje vanjskog prostora uz zgradu dječjeg vrtića i upravnih prostorija Općine I. faza - 400.000,00
Općina Gornji Kneginec - dogradnja vatrogasnog doma uz zgradu društvenog doma u Donjem Knegincu - 500.000,00
Općina Vidovec - izgradnja etno kuće - kulturno - informativno - turističko - edukacijskog centra domitrovec - I. faza - 450.000,00
Grad Ludbreg - izgradnja i opremanje dječjeg igrališta - 150.000,00
Općina Vinica - uređenje dječjih igrališta na području općine Vinica - 200.000,00

U ime korisnika, nazočnima se obratio Bruno Hranić, načelnik općine Vidovec i glavni tajnik Udruge općina u Republici Hrvatskoj, koji je zahvalio ministrici i njezinim suradnicima na dodijeljenim sredstvima te naglasio važnost suradnje između Udruge općina i Ministarstva kroz radne skupine kojima se priprema zakonska regulativa od posebne važnosti za jedinice lokalne samouprave.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.