Gradu Ivancu iz EU fondova 2,9 mil. kuna za reciklažno dvorište Foto: VV arhiva / ilustracija

Gradu Ivancu iz EU fondova 2,9 mil. kuna za reciklažno dvorište

Varaždinske vijesti | 9.5.2021. u 15:34h | Objavljeno u Našim krajem

Gradu Ivancu je iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja stigla Odluka o financiranju projekta „Uspostava reciklažnog dvorišta Ivanec“, kojom mu je dodijeljeno 2,9 milijuna kuna za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta.

Sredstva su osigurana iz EU Kohezijskog fonda – Operativni program konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. godine.

- Izgradnju reciklažnog dvorišta planiramo u Nazorovoj ulici, na trenutno neizgrađenoj parceli, u neposrednoj blizini komunalnog poduzeća Ivkoma. Dvorište će biti izgrađeno kao nadziran ograđen prostor namijenjen prikupljanju i privremenom sortiranju manjih količina posebnih vrsta otpada. U svom sastavu imat će sortirnicu i nadstrešnicu, spremnike za otpad, asfaltno-prometno manipulativne te betonske vodonepropusne površine (uključujući i odvodnju oborinskih voda), montažni objekt za zaposlene i dr. – poručio je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

Inače, prijavi projekta prethodilo je prikupljanje raznih dozvola, uključujući i građevinsku te pravo građenja, ali i procjene i mišljenja koja se odnose na utjecaj na okoliš. Uspješnu projektnu prijavu za Grad Ivanec izradila je gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec i njen Projektni ured za EU fondove, a on će svu propisanu logističku potporu pružati i tijekom provedbe projekta.

U sklopu projekta provest će se i obavezne aktivnosti informativnog karaktera o održivom gospodarenju otpadom (radijske emisije i 5.000 informativnih letaka za građane). Po završetku projekta, investitor Grad Ivanec će upravljanje reciklažnim dvorištem prepustiti svom komunalnom poduzeću Ivkom.

Ukupna vrijednost projekta je 5,68 milijuna kuna, a Gradu Ivancu narednih dana predstoji potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.