Gradsko vijeće Novog Marofa: Proračun za 2021. godinu 91,1 milijun kuna

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Gradsko vijeće Novog Marofa: Proračun za 2021. godinu 91,1 milijun kuna Foto: Grad Novi Marof

Donošenje proračuna za 2021. godinu te rebalans proračuna za 2020. bile su glavne teme sjednice Gradskog vijeća Novog Marofa održane u ponedjeljak u Kulturnom centru Ivan Rabuzin.

Sveukupni prihodi i primici Grada u narednoj godini planirani su u iznosu od 91.132.000 kuna. Grad će i u narednoj godini nastaviti ulagati u komunalnu infrastrukturu. Za program izgradnje izdvojit će se 27 milijuna kuna, s dodatnih 4,1 milijun za gradnju građevina za gospodarenje komunalnim otpadom. Iznos za održavanje komunalne infrastrukture je 4,35 milijuna kuna.

Što se tiče izgradnje društvene infrastrukture, planirano je 19,4 milijuna, između ostalog i za ulaganje u društvene domove i zgradu glazbene škole te uređenje i opremanje zona za razvoj poduzetništva. U 2021. godini za sport je predviđeno 750.000 kuna, a za kulturu 2,7 milijuna kuna.

Drugim izmjenama i dopunama proračun Grada Novog Marofa za 2020. godinu smanjuje se za 35,3 milijuna i iznosi 74.767.500 kuna zbog pojedinih investicija koje se prenose u iduću godinu, poput rekonstrukcije i uređenja Društvenog doma u Strmcu, modernizacije nerazvrstanih cesta te izgradnje javne rasvjete – Štuk II. faza.

Vijećnici su prihvatili Izvješće o poslovanju trgovačkih društava i ustanova u kojima je Grad Novi Marof osnivač ili suvlasnik, Varkoma, Čistoće, TZ Grada Novog Marofa, Dječjeg vrtića Novi Marof, POU Novi Marof, Radija Novi Marof, Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof i Novokoma. Gradonačelnik Siniša Jenkač pohvalio je rezultate poslovanja ovih trgovačkih društava u 2019. godini.

novi_marof_vijece_28-12-2020_1.JPG

U Analizi stanja sustava civilne zaštite za 2020. godinu navedeno je da je stanje sustava zadovoljavajuće, a u Planu djelovanja u području prirodnih nepogoda za 2021. da Grad Novi Marof ima snage kojima će provesti mjere za ublažavanje i otklanjanje izravnih posljedica prirodne nepogode.

Vijećnici su donijeli i odluku o dodjeli na upravljanje i održavanje dograđenog dijela zgrade dječjeg vrtića i pripadajućeg zemljišta Dječjem vrtiću Novi Marof te odluku o dodjeli na upravljanje i korištenje reciklažnog dvorišta za komunalni otpad trgovačkom društvu Novokom.

Donijeta je i odluka o natječaju za prodaju zemljišta u vlasništvu Grada Novog Marofa u Poduzetničkoj zoni malog i srednjeg poduzetništva kod Autobusnog kolodvora u Novom Marofu. Riječ je o ukupnoj površini od 3137 četvornih metara.

Prihvaćeno je i polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od 1.1. do 30.6.2020.

novi_marof_vijece_28-12-2020_2.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Video galerija

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.