Gradonačelnik M. Batinić s gradskim stručnim službama u radnom posjetu mjesnim odborima

Napisao/la: -
Gradonačelnik M. Batinić s gradskim stručnim službama u radnom posjetu mjesnim odborima Foto: B. Težak

Tijekom radnog obilaska mjesnih odbora Prigorec, Ivanečka Željeznica, Gačice, Lukavec i Margečan dogovarali su se načini i mogućnosti rješavanja pojedinih lokalnih infrastrukturnih i prometnih problema

U sklopu redovitog obilaska gradskih gradilišta kao i pojedinih problematičnih lokacija, na zamolbu predstavnika mjesnih odbora i gradskih vijećnika, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u utorak je, 15. listopada, s pročelnikom gradskog Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Stanko Rožmanom i stručnim suradnicima boravio u više mjesnih odbora te na licu mjesta s građanima rješavao pojedina pitanja.

Na inicijativu predsjednika Vijeća Mjesnog dobra Margečan Zvonka Brežnjaka i gradske vijećnice Danice Prašnjak, obišao je problematičnu Ulicu Biškupovec u Margečanu, u kojoj je ugrožena sigurnost sudionika u prometu.

Tom cestom je promet otežan, osobito na dijelu koji vodi kroz usjek, pa se na licu mjesta razgovaralo o mogućim načinima njena uređenja, a koji uključuju uređenje odvodnog kanala i proširenje ceste.

U Mjesnom odboru Gačice predstavnici Grada obišli su novouređeno dječje igralište pokraj autobusnog stajališta te s predsjednikom Vijeća MO-a Juricom Ratkajem razgovarali o potrebi da se ovo igralište ogradi i  primjereno hortikulturno uredi.

Gradonačelnik se uputio i u Lukavec, gdje je upravo u tijeku bilo asfaltiranje prostora ispred društvenog doma i ceste pokraj doma, nakon čega se pripremalo i polaganje asfalta na cestu iznad autobusnog stajališta. Ovi radovi izvode se u sklopu gradskog programa asfaltiranja nerazvrstanih cesta za 2019. godinu.

U Mjesnom odboru Ivanečka Željeznica obiđen je uređen potok Željeznica, sagrađen je cijevni propust i uređen pristupni put do jedne kuće pod samom šumom, a što je zajedničko ulaganje Hrvatskih voda i Grada Ivanca. 

Predstavnici Grada obišli su i dio Bistrice u Mjesnom odboru Prigorec,  na kome su još uvijek u tijeku opsežni radovi u izvođenju Hrvatskih voda, a koji su dogovoreni s Gradom Ivancem. Na dijelu potoka na ulazu u naselje, koji je dosad bio najneuređeniji i najproblematičniji, uređene su obale i sanirana kamena obloga potočnog korita. Inače, radovi se izvode na dionici od Friščićevog mlina (gdje se sada obavlja ručno čišćenje korita) uzvodno, u duljini od 300-njak metara.

Također, Grad je u Prigorcu, kod Severa, u suradnji sa ŽUC-om uredio dio ceste, pri čemu je Grad s vlasnicima riješio imovinsko-pravne odnose i osigurao cijevi za oborinsku odvodnju, dok je ŽUC postavio rubnjake.

radovi2-zeljeznica-151019.jpg

margecan2-151019.jpg

gacice-151019.jpg

bistrica-prigorec-151019.jpg

asfaltiranje-lukavec-151019.jpg

Martin Novosel

Novinar

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.